Dragan Skočić ostaje izbornik Irana

Screenshot: You Tube

Hrvatski trener Dragan Skočić ostaje izbornik nogometne reprezentacije Irana. Odlučio je tako upravni odbor tamošnjeg saveza koji je na taj način odbio preporuku svoje tehničke komisije da se 53-godišnjem stručnjaku uruči otkaz.

>> Draganu Skočiću otkaz na klupi Irana, naslijedit će ga Branko Ivanković?

“Možda je bilo problema kod posljednjeg okupljanja reprezentativaca, ali iz toga ćemo naučiti. Spreman sam fokusirati svoju energiju na pripreme. Želimo se pripremati ujedinjeni, solidarni i motivirani za Katar.”, izjavio je Skočić.

Bivši trener Rijeke klupu Irana je preuzeo u veljači 2020. godine te je u 18 utakmica ostvario omjer od 15 pobjeda, jednog remija i dva poraza. Reprezentaciju je tako odveo do prvog mjesta u kvalifikacijskoj skupini s Južnom Korejom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Irakom, Sirijom i Libanonom. Na svjetskoj smotri koja u Kataru počinje u studenom Iran će biti u skupini B zajedno s Engleskom, Sjedinjenim Američkim Državama i Walesom.

Skočić je bio nadomak odlaska nakon što je izgubio potporu dijela igrača. S druge strane dio reprezentativaca mu je uputio javnu podršku što je izazvalo polemiku u javnosti. Uz to se Iranski nogometni savez nalazi u procesu odabira novog vodstva, izbori za predsjednika zakazani su za 30. kolovoza.