Dragan Tadić imenovan novim trenerom Hrvatskog dragovoljca

Screenshot: You Tube

Dosadašnji trener juniora Rijeke Dragan Tadić zamijenio je Davora Mladinu na klupi Hrvatskog dragovoljca. Uz njega su na Siget s Rujevice zasad pristigla i četiri igrača, a riječ je o Ivanu Smolčiću, Mati Staniću, Matiji Friganu i Bernardu Karrici.

Epilog je to novopečene suradnje između Rijeke i Crnih koji se nakon prvog dijela sezone uvjerljivo nalaze na posljednjem mjestu ljestvice HT Prve lige te su suočeni s financijskim problemima kao i sa zarazom koronavirusom koji je poharao svlačionicu.

Završetak svog šestog mandata na klupi Hrvatskog dragovoljca nakon četiri mjeseca rada je u razgovoru za Sportske novosti potvrdio i Mladina koji je izjavio: “Ako je ovo suradnja na obostranu korist i Hrvatskog dragovoljca i Rijeke, ja se tu nemam pravo ljutiti zbog moje smjene. Jasno, ne olako, ali moram prihvatiti situaciju takva kakva jest. Vjerujem samo da će s novim trenerom, kojem želim puno sreće, sve biti bolje i da će Hrvatski dragovoljac ostati u ligi.”

Novi strateg Dragovoljca je pak dodao: “S Rijekom sam raskinuo ugovor i prema njoj nemam nikakve obveze. Dakle, samostalni sam strijelac. Ne bih rekao da je dolazak u Dragovoljac za mene avantura, već jedan veliki izazov. Prije svega u Siget sam stigao na poziv predsjednika Marinka Perića, koji mi je prije dolaska obećao najprije trenersku samostalnost, a potom i podršku. S radom započinjem već danas s onim igračima koji mogu trenirati. Danas su stigla četvorica iz Rijeke, a očekujemo još nekoliko novih igrača s kojima ćemo krenuti s normalnim radom dok se ne priključe i oni iz izolacije. Stoga ćemo morati već ugovorenu utakmicu s trećeligašem Karlovcem 1919 odgoditi, a za kontrolu ostaju nam samo utakmice sa Zrinskim, Varaždinom i Interom iz Zaprešića”

48-godišnji Tadić je nakon završetka igračke karijere bio pomoćnik Elvisa Scorije u Rijeci i Slaven Belupu nakon čega je samostalno vodio Lošinj. Od 2015. godine je radio u Kataru gdje je bio pomoćni trener, a potom i glavni strateg Al-Mesaimeera. Posljednjih pola godine vodio je juniore Rijeke s kojima je prvi dio sezone završio na šestom mjestu ljestvice. Službeni debi na klupi Hrvatskog dragovoljca će imati 30. siječnja kada njegova momčad u sklopu 21. kola HT Prve lige gostuje kod Lokomotive.