Drmiću dvije utakmice kazne zbog udaranja Simića

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 34. kola HT Prve lige, navodi se na službenoj stranici lige.

Najzanimljivija situacija vezana je za napadača Rijeke Josipa Drmića koji je zbog isključenja kojeg je dobio radi udaranja Stefana Simića laktom kažnjen s dvije utakmice suspenzije, što znači da treneru Goranu Tomiću neće biti na raspolaganju za dva posljednja ogleda prvenstvene sezone odnosno okršaje sa Slaven Belupom i Hrvatskim dragovoljcem. Bivši švicarski reprezentativac s hrvatskom putovnicom je time izgubio šanse da dostigne Marka Livaju u utrci za najboljeg strijelca lige.

Drmić će pak biti u konkurenciji za finale kupa u kojem se 26. svibnja na Poljudu sastaju Hajduk i Rijeka. To bi mu mogla biti posljednja utakmica u bijelom dresu obzirom da mu ugovor s klubom s Rujevice istječe koncem sezone.

Dodajmo da se Klakočer još uvijek nije oglasio oko fizičkog obračuna između trenera koji se proteklog vikenda dogodio na dvoboju juniorske lige između Gorice i Hajduka.

Odluke disciplinskog suca:

GNK Dinamo kažnjen je s 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo – Osijek. U 76. minuti sudac je zaustavio utakmicu dvije minute jer su na sjevernoj tribini, na kojoj su smješteni domaći navijači, zapaljene tri bljeskalice, odnosno jedan topovski udar, dvije petarde i 20 baklji, od kojih je deset bačeno na tartan stazu, a četiri u teren za igru.

HNK Hajduk kažnjen je s 20.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Rijeka – Hajduk. Gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na južnoj tribini, tijekom utakmice upalila je 19 baklji i četiri dimne bombe, koje su ugašene na tribini i nisu ometale tijek igre.

HNK Rijeka kažnjen je s 12.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Rijeka – Hajduk. Domaća navijačka skupina Armada, smještena na sjevernoj tribini, tijekom utakmice upalila je osam dimnih bombi i jednu petardu, koje su ugašene na tribini i nisu ometale tijek igre.

Josip Drmić (Rijeka) kažnjen je s 5.000 kuna i dvjema utakmicama neigranja zbog isključenja uslijed udaranja rukom protivničkog igrača bez lopte u predjelu lica za vrijeme igre (čl. 57. DP HNS-a) tijekom utakmice Rijeka – Hajduk.

Keita Cheick (Gorica), Josip Pivarić (Lokomotiva), Yevhen Cheberko (Osijek) i Bernard Karrica (Hrvatski dragovoljac) kažnjeni su s 3.000 kuna i jednom utakmicom neigranja zbog isključenja uslijed dviju javnih opomena (čl. 50. DP HNS-a).


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email