Drugi put raspisan natječaj za prodaju dionica HNK Šibenik

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Gradsko vijeće Grada Šibenika je na sjednici održanoj 22. ožujka ove godine donijelo odluku da se po drugi put raspiše natječaj za prodaju dionica HNK Šibenik koje su u vlasništvu grada.

Grad Šibenik je vlasnik 297.057 dionica kluba nominalne vrijednosti 59.411.400 kuna što iznosi 94,59% temeljnog kapitala.

Natječaj je danas objavljen u Slobodnoj Dalmaciji, Sportskim novostima, Večernjem listu i Jutarnjem listu.

Prvotno je odluka o raspisivanju natječaja bila izglasana u srpnju 2017. godine, ali u siječnju 2018. godine je utvrđeno da se na njega nitko nije javio.

>> Bez zainteresiranih za kupnju 94,59% dionica HNK Šibenik

U odnosu na prvotno raspisani natječaj nema značajnijih promjena. Početna cijena za koju se nude navedene dionice iznosi 100.000 kuna, a za dionice se mogu nadmetat domaće i strane fizičke i pravne osobe. Ponuditelj je također dužan dostaviti pismo namjere iz kojeg je razvidno da može jamčiti financijsku stabilnosti HNK Šibenik u razdoblju od pet godina od kupnje dionica garancijom u iznosu od tri milijuna kuna. Ponuditelj za vrijeme trajanja prava na korištenje sportskih objekata koje su vlasništvu Grada Šibenika ne smije mijenjati ime kluba te se obvezuje da će u razdoblju od pet godina od potpisa ugovora o kupnji dionica zadržati status prve momčadi u ligi u kojem ju je zatekao (2. HNL).

Za vrijeme trajanja poziva zainteresirani ponuditelji će imati mogućnost da dobiju na uvid podatke o trenutnom poslovnom i financijskom stanju HNK Šibenik. Ponuditelji koji žele sudjelovati u pozivu će također morati platiti 100.000 kuna jamčevine koja će im se vratiti ukoliko ne dođe do potpisa ugovora.

Postupak provedbe poziva će provesti povjerenstvo kojeg će činiti predstavnici svih političkih stranaka koje su aktivne u Gradskom vijeću. Zadatak povjerenstva će biti postupak otvaranja ponuda, utvrđivanje urednosti, pravodobnosti i potpunosti ponuda, ocjena prihvatljivosti i kvalitete dostavljenih ponuda te utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja. Finalna oduka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja je na Gradskom vijeću Grada Šibenika. Kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuditelja je najviša ponuđena cijena pod uvjetom da su zadovoljeni svi uvjeti iz poziva.

Ponude se podnose u roku od osam dana od današnjeg dana kad je natječaj objavljen u dnevnim tiskovinama.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter