Search
Close this search box.

DTSM: “Demokratizacija procesa biranja vodstva Dinama treba biti preduvjet bilo kakvim razgovorima oko gradnje stadiona”

Povodom sastanka koji je u vezi izgradnje stadiona u Zagrebu održan između gradonačelnika Tomislava Tomaševića i uprave GNK Dinama oglasila se udruga “Dinamo, to smo mi” koja je u priopćenju poručila:

“TRANSPARENTNOST I STADION Udruga navijača „Dinamo, to smo mi“ pozdravlja svaku inicijativu u smjeru izgradnje novog i funkcionalnog gradskog stadiona! Kako bi se taj projekt i realizirao, a poučeni iskustvima iz prošlosti, nužan je demokratski mehanizam kojim bi stvarni vlasnici kluba, odnosno članovi, mogli kontrolirati Upravu kluba ako bi s tog cilja skrenula.

Tražimo od gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića da kao preduvjet bilo kakvim razgovorima oko gradnje stadiona bude demokratizacija procesa biranja vodstva Dinama što je bilo i jedno od njegovih predizbornih obećanja. Više stotina milijuna kuna vrijedan projekt, ne može tek tako biti povjeren onim istim ljudima koji su blagoslovili pravomoćno dokazanu pljačku Dinama i spriječili naplatu povrata ukradenog iznosa.

Očekujemo od Tomislava Tomaševića da se jasno izjasni smatra li i dalje kako je demokratizacija procesa biranja vodstva Dinama preduvjet realizacije gradnje novog stadiona u Maksimiru.

Ovim putem pozivamo gradonačelnika grada Zagreba Tomislava Tomaševića i predsjednika Skupštine grada Zagreba Joška Klisovića da pronađu vremena za sastanak s nama kako bi otvorili teme predizbornih obećanja o reviziji statuta Dinama (kao udruge građana), ali i raspravili o modelima izgradnje novog stadiona i predstavili svoje vizije i prijedloge kako u tom povijesnom pothvatu uključiti što širu zajednicu.”


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter