DTSM: Dinamo dvije godine plaća Mamićev bijeg, a od države uzima novce za plaće zaposlenika

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na današnji dan prije dvije godine nepravomoćno su za nezakonito izvlačenje novca iz Dinama na Županijskom sudu u Osijeku osuđeni Zdravko i Zoran Mamić, Damir Vrbanović i Milan Pernar. Pravomoćnu presudu hrvatska javnost još uvijek iščekuje, a povodom nepopularne (ali za hrvatsko pravosuđe sasvim očekivane) obljetnice, priopćenjem se oglasila udruga ‘Dinamo to smo mi’.

The Ultimate Managed Hosting Platform

>> Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora

Priopćenje članova Dinama, koji se bore za svoje zakonsko pravo da u udruzi građana čiji su članovi biraju i budu birani, prenosimo u cijelosti:

Dvije godine navršilo se danas kako je zbog nepravomoćne presude za krađu 116 milijuna kuna iz Dinama, Zdravko Mamić pobjegao od hrvatskog pravosuđa u Bosnu i Hercegovinu. Time se navršilo i dvije godine financiranja bijega novcem Dinama i to mjesečno u iznosima od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Istodobno Uprava Dinama je nedavno, u pozadini sramotnog obračuna sa igračima i trenerom kluba kojima su po modelu “ili će biti kako mi kažemo ili ćemo vas pribiti na stup srama u javnosti” rezali plaće i odbijali isplatiti zarađene rate, zatražila da joj se iz državnog proračuna isplate mjere za 14 zaposlenika kluba i tvrtke Dinamo trade d.o.o..

Podsjetimo, prije samog bijega Mamića prethodila je press konferencija na kojoj je teatralno pokazana SMS konverzacija glavnog državnog odvjetnika i tvrdilo da je riječ o političkom progonu i namještanju presude. Na kraju se vrlo brzo saznalo da je riječ o krivotvorenim porukama, ali se od toga stvorila i “Afera SMS” koja je išla sve do pokušaja rušenja aktualne Vlade, kako su izvještavali mediji.

Cijela priča je također financirana novcem Dinama, pa je tako Franji Vargi kreditnom karticom Dinama od strane zaposlenika GNK Dinamo Zagreb, osim mobitela, laptopa, playstationa i druge opreme kupljen i jacuzzi. To je na kraju priznao i sam Zdravko Mamić te tako prokazao laž svog člana Uprave Krešimira Antolića koji je u eteru tvrdio da je sve to “hektika”, a poslije da je to manji previd.

Nakon što je pobjegao, Zdravko Mamić se skrasio u Villi Regina u Međugorju. Sasvim slučajno vlasnik tog zdanja je Vasilj, otac Maria Vasilja koji je iznenada potpisao ugovor s Dinamom te potom proslijeđen u Sesvete. Tako je pronađen način da se plaća boravak Mamića u bjegunstvu, a u klubu su na sve to odgovarali prijetnjama tužbi koje se naravno nisu nikad dogodile.

>> Plave kronike: Ministarstvo financija, porezna uprava, USKOK – tko štiti Zdravka Mamića?

Za vrijeme bijega Zdravko Mamić je članovima Dinama zahvaljujući vodećim ljudima u klubu omogućio i trošak korištenja automobila kojeg je svojedobno i slupao u prometnoj nesreći, a čije održavanje financira Dinamo.

O tome kako je Dinamo plaćao lopte, dresove i drugu opremu raznim klubovima po Hercegovini kako bi ih Mamić mogao dijeliti svojim novim prijateljima i ispadati “nogometni mesija” svjedočimo svakodnevno čitajući lokalne medije u Međugorju, Širokom i okolici.

Ovo su samo neke od poznatih tokova financiranja bijega koji toliko dugo traje zbog sporog pravosuđa. Uostalom, i u slučaju aktualne gospođe Josipe Rimac svjedočili smo izjavama Zdravka Mamića kako će dati milijun kuna ako ona pobjedi na lokalnim izborima. Uopće ne sumnjamo da je i taj novac bio Dinamov.

Cijela ova farsa koja se tiče svakog poreznog obveznika, a ne samo članova Dinama, mogla se odavno zaustaviti na dva načina.

Prvo, pravomoćnom presudom Vrhovnog suda u slučaju presude koja se osim Zdravka Mamića, tiče i njegovog brata Zorana Mamića koji je također osuđen u tom procesu. To nije spriječilo vodstvo Dinama da dopusti povratak dotičnog na istu poziciju s koje je obavljao kaznena djela za koja je osuđen i pravomoćno optuže. Naprotiv omogućeno je ponavljanje istih kaznenih djela.

Vrhovni sud pak u posljednjem poslanom dopisu našoj Udruzi tvrdi kako se o sjednici mora voditi računa o zdravstvenim mjerana, aludirajući na pandemiju koronavirusom. Pozivamo ih i ovaj puta da donesu presudu i zaustave daljnju pljačku Dinama, Udruge građana sa godišnjim prometom od 350 milijuna kuna.

Drugi način da se sve ovo zaustavi jest da se naloži usklađivanje Statuta Dinama sukladno Zakonu o udrugama i omogući pravo biranja vodstva kluba svakom članu Dinama.

Za to je dovoljno 3,65, a ne dva puta po 365 dana koliko ovo ismijavanje pravne stečevine Hrvatske traje.

Dinamo dvije godine plaća Mamićev bijeg, a od države uzima novce za plaće zaposlenikaDvije godine navršilo se danas…

Posted by Dinamo – to smo mi on Saturday, June 6, 2020


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter