DTSM: Očekujemo da odgovorni u Dinamu budu sankcionirani zbog financiranja “afere SMS”

Foto: GNK Dinamo

Nastavno na jučerašnju nepravomoćnu presudu Franji Vargi oglasili su se iz udruge “Dinamo – to smo mi” s namjerom da podsjete kako je temelj cijele afere SMS bilo izvlačenje novca iz Dinama kojim je plaćeno nepravomoćno osuđeno kazneno djelo.

>> Presuda za ‘aferu SMS’: Varga nepravomoćno osuđen na 3 godine i šest mjeseci, Curić na dvije godine zatvora

Iz udruge u priopćenju navode: “Ne ulazeći u daljnje istrage, koje je najavio i sam zamjenik državne odvjetnice Sven Mišković, isključivo iz pozicije članova Dinama koji se brinu o zaštiti njegovih interesa želimo da odgovorni za ovo izvlačenje novaca budu sankcionirani, kako po slovu zakona, tako i unutar kluba.

Istina jest kako je iznos od oko 550 000 kuna koliko se, peglajući Dinamovu karticu, izvuklo da bi se Vargi kupilo 7-8 mobitela, 2-3 televizora, sprave za vježbanje, laptop, dva stolna računala, jacuzzi, PlayStation sa igricama, 3D printer, traka za trčanje i šator, neusporediv sa onim milijunskim koje procesuira Županijski sud u Osijeku u dva slučaja protiv braće Mamić. No, ovo je pokazatelj kako se i dalje kriminalno ponaša sa imovinom kluba, bez ikakvih sankcija.

Takvim pitanjima, osim istražitelja USKOK-a što je tužitelj Mišković najavio, trebali bi se pozabaviti i članovi Skupštine i Nadzornog odbora Dinama koji da zaista brinu o interesu Dinama sve ovo stavili na točku dnevnog reda neke od sjednica. Nadamo se kako neće u budućnosti donijeti odluku da Dinamo na kraju oštećen jer je član Uprave Dinama Krešimir Antolić vratio sav novac u klub, iako je upravo on koji je svojedobno u TV sučeljavanju sa predsjednikom Uprave Dinama sve demantirao i nazivao hektikom. Mi se i dalje pitamo, na temelju čega je to Antolić učinio, te kako će dokazati porijeklo tog iznosa.


Franji Vargi je, inače, u čitanju presude kao otegotna okolnost naznačena povijest u policiji koju ima i spomenuti član Uprave koji je bivši šef krim policije.

Upravo ovakvi suludi slučajevi koji ne bi trebali imati nikakvog doticaja sa jednim nogometnim klubom rezultat su nelegitimno izabranih upravljačkih tijela. Dok god će Skupštinu kluba birati Izvršni odbor, a Izvršni odbor Skupštinu kluba u Dinamu će postojati, sada već dokazana opasnost da se takva kaznena djela mogu ponavljati mimo ikakvog nadzora.

Usklađivanje statuta Dinama sa Zakonom o udrugama koje bi omogućilo svim članovima da demokratski izaberu vodstvo značio bi jasan preokret u kriminalnim radnjama u klubu. Do tog cilja, strahujemo li opravdano od neke nove afere proizašle iz našeg kluba?”, zaključuju iz udruge “Dinamo – to smo mi”.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter