Search
Close this search box.

DTSM: “Očekujemo da se Vlatka Peras smijeni u što bržem roku”

Nakon što je Večernji list objavio iskaz prema kojem je predsjednica Uprave Dinama Vlatka Peras kao kurir sudjelovala u podmićivanju sudaca Županijskog suda u Osijeku gdje su se vodili sudski postupci protiv Zdravka Mamića oglasila se udruga “Dinamo – to smo mi”. U priopćenju su tom prilikom poručili:

“Nakon što je u medije izašlo priznanje predsjednice Uprave Dinama Vlatke Peras istražiteljima USKOK-a kako je ona redovito prepakiravala novac za suce i predavala Dragi Tadiću koji ih je potom davao sucima Županijskog suda u Osijeku, očekujemo da se ista smijeni u što bržem periodu.

Nedopustivo je i suprotno klupskom statutu da osoba na čelu operativnog tijela našeg kluba sudjeluje u kaznenim postupcima korupcije i davanja mita, te time šteti ugledu Dinama.

Očekujemo da se i njeno ime u sklopu proširenja istrage nađe među optuženima i dalje procesuira. Također, obzirom na audio zapise odbjeglog kriminalca Zdravka Mamića u kojima je za istu govorio da je plaćala na račun Dinama hotelske smještaje istim tim sucima iz Osijeka, tražimo detaljnu reviziju trošenja novca kluba. Na to nas navodi iskustvo iz slučaja Afere SMS gdje se osuđenog krivotvoritelja, vidljivo je iz presude u tom slučaju, plaćalo Dinamovim novcem za što član uprave Dinama Krešimir Antolić nije još odgovarao iako je on vratio preko 500 000 kuna u klupsku blagajnu kako bi pokušao sakriti taj kriminal.

Sve ovo pokazuje kako je nedavna odluka Izvršnog odbora Dinama da produlji mandate članovima uprave Dinama bila u potpunosti pogrešna. Riječ je o ljudima koji u tom tijelu ne bi nikada bili da tamo ih nije instalirao sam Zdravko Mamić o čijoj se pravomoćnoj presudi oni i dalje ponašaju kao da je nije ni bilo.”, zaključili su u objavi.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter