DTSM: U završnoj smo fazi izrade prijedloga novog statuta GNK Dinamo

Foto: Dinamo - to smo mi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U srijedu, 10. srpnja 2019. u pivnici Medvedgrad u Ilici 49 održana je godišnja Skupština udruge članova GNK Dinamo „Dinamo – to smo mi“. Skupštinom je predsjedao predsjednik udruge Juraj Čošić.

Juraj Čošić je podnio Izvješće o radu udruge za 2018. godinu. Udruga DTSM u 2018. od donacija je uprihodila 6.140 kuna, a rashodi su iznosili 6.830 kuna što znači da je udruga prošlu godinu završila u minusu od 690 kuna. Rashodi se odnose na troškove odvjetnika te administrativne troškove.

Kao najveću pobjedu u 2018. Čošić je apostrofirao zaustavljanje preoblikovanja kluba iz udruge građana u dioničko društvo kojom je aktualna uprava pokušala legitimizirati pljačku kluba.

U prošloj godini aktivno se radilo na učlanjenju navijača u GNK Dinamo, potenciralo se na kupnju godišnjih ulaznica i odlazak na utakmice te se inzistiralo na maksimalnoj podršci prvoj momčadi.

U 2018. se također vršio pritisak na Gradsku skupštinu radi zaustavljanja preoblikovanja, saznala su se imena starog i novog saziva Skupštine GNK Dinama.

Važno je dodati da je u prošloj godini Matija Đulvat dao ostavku na mjesto jednog od dva potpredsjednika udruge. Skupština DTSM-a potom je jednoglasno prihvatila izvješće o radu udruge za 2018., financijsko izvješće za 2018., promjenu adrese sjedišta, a samo jedan prisutni član bio je protiv ostavke Đulvata.

Uslijedila je rasprava o daljnjem radu udruge. Ukupni godišnji troškovi nazovimo to hladnog pogona DTSM-a (troškovi odvjetničkog paušala i administrativni troškovi) iznose 15.000 kuna, a taj iznos prikupljati će se iz donacija. Čošić je, zatim, objavio kako je udruga sportskoj inspekciji prijavila članove Uprave GNK Dinama Mirka Barišića, Krešimira Antolića i Vlatku Peras koji su prekršili Zakon o udrugama neobjavljivanjem proračuna kluba na vrijeme te zbog neurednog vođenja klupskog članstva.

Udruga DTSM je također u završnoj fazi izrade prijedloga novog Statuta GNK Dinama koji će biti usklađen sa Zakonom o udrugama i koji će se temeljiti na članskom modelu 1 član – 1 glas. Po završetku, novi statut bit će pušten u proces javne rasprave nakon koje će se organizirati okrugli stol.

Udruga DTSM i dalje će budno pratiti situaciju oko sudskih postupaka koji se vode protiv sadašnjih i bivših članova uprave GNK Dinama te će po očekivanoj pravomoćnosti presude pokrenuti postupke za obeštećenje kluba protiv članova Izvršnog odbora i Skupštine koji su glasali da klub nije oštećen u navedenom postupku.

Za kraj, Čošić je apelirao Dinamovim navijačima da se učlane u klub i da se jave udruzi Dinamo to smo mi i pomognu u njenom radu jer posao u udruzi obavlja prilično mali broj ljudi, a s dodatnom pomoći mogli bismo u kraćem roku vratiti Dinamo onima kojima je on oduvijek pripada. – zaključeno je u objavi udruge Dinamo – to smo mi.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email