DTSM: Zašto Zoranu Mamiću nije izrečena mjera napuštanja boravišta?

Foto: Al Ain

S obzirom na nagađanja u medijima da bi aktualni sportski direktor Dinama Zoran Mamić mogao napustiti klub te karijeru nastaviti u nekom od klubova s Bliskog istoga oglasila se i udruga Dinamo – to smo mi:

Nastavno na objavu u hrvatskim medijima kako nepravomoćno osuđeni Zoran Mamić planira ponovno otići na Bliski Istok koji je poznat kao offshore oaza i potencijalno skrovište nestalog Dinamovog novca, izražavamo razočaranje s tromim i neodgovornim ponašanjem hrvatskog pravosuđa.

Osječki procesi i pravomoćna presuda nepotrebno su se odužili, a mjere koje su trebale spriječiti bijeg braće Mamić nisu donesene, štoviše Zoran je vraćen na isto mjesto s kojeg je počinio spomenuta nedjela. Zbog svega navedenog i onog što slijedi u narednim danima, a najviše političkog nadmetanja o boljoj i poštenijoj Hrvatskoj u budućnosti moramo postaviti nekoliko pitanja odgovornim osobama u Državnom odvjetništvu.

Iz kojeg razloga sukladno članku 98., stavak 2. točka 2. Zakona o kaznenom postupku niste tražili nadležni sud izricanje mjere opreza zabrane napuštanja boravišta Zoranu Mamiću s obzirom na to da je u tijeku drugostupanjski pravorijek za proces u kojem je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci (samo jedan mjesec više značio bi čekanje presude u pritvoru). Isto kao i početak procesa u druga dva pravosudna slučaja? Pogotovo s obzirom na to da je njegov brat i prvoosuđeni pobjegao od hrvatskog pravosuđa u susjednu BIH odakle izbjegava izručenje Hrvatskoj, a o čemu se Zoran Mamić nikada nije negativno izrazio.

Također, zbog čega sukladno članku 98. stavak 2. točka 6. Zakona o kaznenom postupku niste od nadležnog suda tražili izricanje mjere opreza zabrane obavljanja određene poslovne aktivnosti s obzirom na to da Zoran Mamić ponovno obavlja dužnost sportskog direktora Udruge građana GNK Dinamo Zagreb te po izjavama člana Uprave Krešimira Antolića vodi pregovore oko transfera igrača čime postoje opravdana sumnja u ponavljanje kaznenog djela za koje je osuđen?

Utjecaj na svjedoke s kojima svakodnevno surađuje? Opasnost od ponavljanja istog kaznenog djela?

Ako i mlađi brat Mamić pobjegne od hrvatskog pravosuđa bit će to velika sramota za cijelu Hrvatsku, a mi ćemo jasno prozvati odgovorne osobe koje smo više puta upozorili na ovakav rasplet događaja. – zaključuje se u njihovoj objavi.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter