DTSM: “Zdravko Mamić je objavio nove dokaze o pljački Dinama”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je Zdravko Mamić na svom Facebook profilu objavio ugovore prema kojima je Dinamu početkom 2000-ih pozajmio 82 milijuna kuna te kako je s dodatnih 10 milijuna eura plaćao dugovanja zagrebačkog kluba prema bivšim igračima i trenerima oglasila se udruga “Dinamo – to smo mi” koja je poručila:

Zdravko Mamiće objavio je na svom Facebook profilu dokaze o isplati igračima, trenerima i zaposlenicima kluba u gotovini. Većina dokumenata napisana je na službenom memorandumu Dinama, a možete ih pronaći ovdje https://www.docdroid.net/DIi6yFs/untitled-doc-pdf#page=11

Objavom dokumentacije želio je sebe prikazati kao osobu koja je ulagala vlastiti novac u GNK Dinamo Zagreb, a mi smo u posjedu zapisnika skupštine kluba, koja se održala 1. ožujka 2018. godine i na kojoj su dužnosnici Dinama detaljno objasnili od kud je porijeklo spomenutog novca.

Dokumenti dokazuju da je Zdravko Mamić raspolagao tajnim računom u Klagenfurtu koji je po nalogu Mirka Barišića u ime Dinama otvorio direktor Hypo banke, a današnji član Izvršnog odbora Heinz Truskaller. Zdravko Mamić na svom Facebook profilu i brojnim medijskim istupima prikazuje to kao njegov novac koji je uložio u Dinamo. Prema zapisniku koji vam dostavljamo jasno se vidi kako je to Dinamov novac od sponzorstava i transfera uplaćen u Austriji kako bi se izbjegle obveze tadašnjeg Športskog dioničkog društva Dinamo koji će biti likvidiran s milijunskim dugovima 2004. godine. Paralelno s Dinamom kao šdd postojala je i udruga gađana koja je danas GNK Dinamo (osnovana 10.07.1996.), a novac za redovno poslovanje koji je trebao biti uplaćen klubu išao je na račun u Klagenfurt. Takvim potezom vodećih ljudi došlo je do nagomilavanja dugova i gašenja šdd Dinamo, ali i do treće optužnice koja se trenutno vodi pred sudom u Osijeku. Gašenjem šdd Dinamo brojni igrači ostali su bez dogovorenih primanja koja su kasnije potraživali tužbama protiv Dinama ili nagodbama kada bi ih zaposlili u klubu.

Spomenuti račun u Klagenfurtu nikada nije prikazan u Dinamovim poslovnim knjigama, a sredstvima s tog računa upravljao je Zdravko Mamić kao da je to njegov privatan račun. Predsjednik kluba Barišić na skupštini kluba svjedoči da je kao direktor Siemensa uplatio je 500.000 Eura, a ostali sponzori ukupno 2.9 milijuna Eura na račun u Klagenfurtu. Osim toga spominje i transfer Igora Bišćana u Liverpool vrijedan 21 milijun maraka DEM. Svjedoci Barišić, Rožić, Kodžoman, Truskaller, Svetina i drugi detaljno opisuju kako je Zdravko Mamić novcima s Dinamovom računa u Klagenfurtu plaćao igrače (Marić, Kranjčar, Drpić, Eduardo i druge), trenere (Kuže, Jurčević, Blažević i druge) i zaposlenike (Mirko Lulić, David Prpa i druge), a on cijelo vrijeme tvrdi da je to bio njegov privatan novac.

Sporna odluka kako Dinamo nije oštećen u sudskim procesima odnosila se upravo na ovaj račun u Klagenfurtu i treću optužnicu, a iskoristila se (ilegalno) za prvu optužnicu koja je sada pravomoćna.

Zdravko Mamić objavom spomenutih dokumenata i udruga Dinamo – to smo mi objavom zapisnika nedvosmisleno prikazuju način na koji se novac izvlačio iz Dinama i Hrvatske te kako su čelnici kluba i članovi skupštine zlouporabili svoj položaj i tako pribavili protupravnu imovinsku korist bjeguncu Zdravku Mamiću.

Pozivamo članove Izvršnog odbora i skupštine kluba da u što kraćem roku podnesu ostavke na svoje funkcije.”, zaključuje se u objavi “Dinamo – to smo mi”.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter