DTSM: Zoran Mamić više ne smije niti sekunde biti trener Dinama

Nakon što je Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio zatvorske kazne Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću zbog izvlačenja novca iz Dinama oglasila se i udruga “Dinamo – to smo mi” koja je poručila:

“Nakon što je Vrhovni sud potvrdio kazne bivšim čelnicima GNK Dinamo Zagreb Zdravku Mamiću i Damiru Vrbanoviću, sportskom direktoru i treneru Zoranu Mamiću, te porezniku Pernaru očekujemo hitne reakcije aktualne nelegalne i nelegitimne uprave po pitanju aktualnog trenera i člana skupštine Dinama. Po Zakonu o sportu Zoran Mamić više ne smije niti sekunde biti trener Dinama, a Zdravko član skupštine Dinama. Svoje daljnje aktivnosti u vezi zahtjeva za obeštećenje Dinama i sve ostale pravne radnje protiv trenutne Uprave kluba i članova skupštine koji su im sve ovo omogućili objavit ćemo u idućim danima, ali u skladu svih naših prethodnih najava.”

Prema pravomoćnoj presudi Zdravko Mamić je osuđen na šest godina i šest mjeseci zatvora te se od lipnja 2018. godine nalazi u bijegu u Bosni i Hercegovini koja je odbila zahtjev za njegovim izručenjem tako da je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Zoran Mamić je pak osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, a kako se radi o kazni koja je manja od pet godina ne mora odmah u zatvor. Prema propisanoj proceduri aktualni sportski direktor i trener Dinama će na slobodi čekati poziv suca izvršenja kazne koji će odrediti datum kad se mora javiti u zatvor, a njemu je nakon toga na raspolaganju opcija da zbog privatnih, obiteljskih, poslovnih ili zdravstvenih razloga zatraži odgodu odlaska u zatvor o čemu odlučuje nadležni sud.

Međutim prema Zakonu o sportu Zoran Mamić u roku od osam dana od pravomoćne presude više ne može obavljati funkciju sportskog direktora i trenera kluba iz Maksimira tako da će morati doći do njegovog razrješenja s tih funkcija. Prema tome na klupi Plavih još može biti u četvrtak kada je na rasporedu uzvratni susret osmine finala Europske lige protiv Tottenhama te u nedjelju kada će Dinamo u sklopu 26. kola HT Prve lige dočekati Goricu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter