DTSM: Zoran Mamić više ne smije niti sekunde biti trener Dinama

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio zatvorske kazne Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću zbog izvlačenja novca iz Dinama oglasila se i udruga “Dinamo – to smo mi” koja je poručila:

“Nakon što je Vrhovni sud potvrdio kazne bivšim čelnicima GNK Dinamo Zagreb Zdravku Mamiću i Damiru Vrbanoviću, sportskom direktoru i treneru Zoranu Mamiću, te porezniku Pernaru očekujemo hitne reakcije aktualne nelegalne i nelegitimne uprave po pitanju aktualnog trenera i člana skupštine Dinama. Po Zakonu o sportu Zoran Mamić više ne smije niti sekunde biti trener Dinama, a Zdravko član skupštine Dinama. Svoje daljnje aktivnosti u vezi zahtjeva za obeštećenje Dinama i sve ostale pravne radnje protiv trenutne Uprave kluba i članova skupštine koji su im sve ovo omogućili objavit ćemo u idućim danima, ali u skladu svih naših prethodnih najava.”

Prema pravomoćnoj presudi Zdravko Mamić je osuđen na šest godina i šest mjeseci zatvora te se od lipnja 2018. godine nalazi u bijegu u Bosni i Hercegovini koja je odbila zahtjev za njegovim izručenjem tako da je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Zoran Mamić je pak osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, a kako se radi o kazni koja je manja od pet godina ne mora odmah u zatvor. Prema propisanoj proceduri aktualni sportski direktor i trener Dinama će na slobodi čekati poziv suca izvršenja kazne koji će odrediti datum kad se mora javiti u zatvor, a njemu je nakon toga na raspolaganju opcija da zbog privatnih, obiteljskih, poslovnih ili zdravstvenih razloga zatraži odgodu odlaska u zatvor o čemu odlučuje nadležni sud.

Međutim prema Zakonu o sportu Zoran Mamić u roku od osam dana od pravomoćne presude više ne može obavljati funkciju sportskog direktora i trenera kluba iz Maksimira tako da će morati doći do njegovog razrješenja s tih funkcija. Prema tome na klupi Plavih još može biti u četvrtak kada je na rasporedu uzvratni susret osmine finala Europske lige protiv Tottenhama te u nedjelju kada će Dinamo u sklopu 26. kola HT Prve lige dočekati Goricu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter