Dublin i Bilbao izgubili domaćinstvo Europskog prvenstva

Foto: Tarafuku10m / Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Izvršni odbor Uefe donio je na današnjoj videokonferenciji odluku o promjeni gradova domaćina na skorašnjem Europskom prvenstvu. Četiri utakmice koje su se prvotno trebale odigrati u Bilbau, bit će premještene na stadion La Cartuja u Sevilli, a tri utakmice koje su se prvotno trebale igrati u Dublinu bit će preraspodijeljene u Sankt Peterburg i London.

Izvršni odbor krovne europske nogometne organizacije potvrdio je München kao domaćina europske smotre i prihvatio odluku lokalnih vlasti da će na svim četirima utakmicama u bavarskoj metropoli moći prisustvovati najmanje 14.500 gledatelja

Domaćinstvo Seville podržala je autonomna pokrajina Andaluzija, koja je potvrdila prisustvo gledatelja od 30 posto kapaciteta stadiona za tri utakmice skupine E i utakmicu osmine finala. Tri utakmice u skupini E, koje su se prvotno trebale igrati u Dublinu, bit će preraspodijeljene u Sankt Peterburg, koji je već domaćin triju utakmica skupine B i četvrtfinala. Utakmica osmine finala koja je prvotno bila na rasporedu u Dublinu, igrat će se na stadionu Wembley u Londonu.

Kad je u pitanju Bilbao, poslije odluke lokalnih vlasti bilo je jasno da navijači vrlo vjerojatno neće moći prisustvovati utakmicama u tom gradu pa je Uefa, uz pomoć Španjolskog nogometnog saveza, predložila zamjenu domaćinstva.

“Marljivo smo surađivali s nacionalnim savezima i lokalnim vlastima kako bismo osigurali sigurno i svečarsko ozračje na prvenstvu i zaista sam zadovoljan što možemo dočekati gledatelje na svim utakmicama širom kontinenta.”, rekao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Uefa nije zaboravila zahvaliti se gradovima Bilbau i Dublinu, koje smatra sposobnim za održavanje budućih događaja pod paskom krovne europske nogometne organizacije, ali i nacionalnim i regionalnim vladama Španjolske i Republike Irske, kao i svim lokalnim dionicima na njihovoj predanosti, profesionalnosti i naporima tijekom proteklih godina. Jednako tako, Uefa se zahvalila Nogometnom savezu Irske i njegovim predanim djelatnicima na izvrsnoj suradnji i marljivom radu i raduje se što će nastaviti raditi s preostalih jedanaest domaćina Eura 2020.

Sve ulaznice za utakmice u Bilbau i Dublinu bit će otkazane, a svi koji su pogođeni tom odlukom dobit će puni povrat nominalne vrijednosti otkazanih ulaznica. Detalji o prodaji ulaznica za utakmice u Londonu, Sankt Peterburgu i Sevilli bit će objavljeni na stranici EURO2020.com/tickets i putem e-pošte postojećim kupcima ulaznica. Postojeći kupci ulaznica za utakmice u Bilbau i Dublinu dobit će prioritetni pristup u budućim krugovima prodaje ulaznica za odgovarajuće termine u novim gradovima domaćinima.

S obzirom na to da navijači za većinu utakmica nokaut faze do završetka faze po skupinama neće znati u kojem će se gradu igrati utakmice njihove reprezentacije, Uefa je odlučila otkazati i refundirati sve Follow My Team ulaznice. Kvota Follow My Team ulaznica za utakmice nokaut faze ostat će rezervirana za navijače kvalificiranih momčadi, što će im omogućiti kupnju ulaznica u kasnijoj fazi, ako njihova reprezentacija napreduje i ako im ograničenja putovanja omoguće u kratkom roku stići do gradova domaćina utakmice, priopćio je HNS.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email