Dva člana Nadzornog odbora Hajduka podnijela ostavke

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Denis Alajbeg i Nino Martinić više nisu članovi Nadzornog odbora Hajduka, priopćio je klub s Poljuda. Njih dvojica su na polovici svog mandata odlučili podnijeti ostavke zbog različitih pogleda i stavova u vezi strateških pitanja.

Na izborima koji su u organizaciji udruge Naš Hajduk održani u prosincu 2018. godine Alajbeg je sa 6.876 glasova osvojio drugo, a Martinić sa 6.366 glasova treće mjesto.

Podsjećamo da je prošle godine ostavku u Nadzornom odboru podnio i Krešimir Krolo tako da su njegovi članovi još ostali Benjamin Perasović, Marko Mustapić, Sergije Popović i Tin Laušić.

U priopćenju Hajduka se navodi:

– “Obavještavamo hajdučku javnost da su danas Denis Alajbeg i Nino Martinić podnijeli ostavku na mjesto članova Nadzornog odbora HNK Hajduk Split. S obzirom na različitost pogleda i stavova o strateškim pitanjima, gospodin Alajbeg i gospodin Martinić osjećaju da ne mogu više doprinositi na način kako su to do sada činili. U takvim okolnostima, zbog osjećaja odgovornosti prema cjelokupnom članstvu i ljudima koji su ih izabrali, smatraju da je najprimjerenije izaći iz Nadzornog odbora i nastaviti dalje podržavati klub kao navijači. Mi se zahvaljujemo kolegama na dosadašnjem velikom trudu i doprinosu u radu Nadzornog odbora. Nadzorni odbor nastavlja sa svojim radom kao i do sada, s četiri aktualna člana, a zamjenik predsjednika će biti gospodin Sergije Popović.”

Nedugo potom oglasila se i udruga Naš Hajduk koja je poručila:

– “Prema današnjoj službenoj objavi HNK Hajduk Split, Denis Alajbeg i Nino Martinić podnijeli su ostavke na mjesto člana Nadzornog odbora HNK Hajduk Split.

U svojoj ostavci kao razloge navode različitost pogleda i stavova o strateškim pitanjima. Ovim putem zahvaljujemo im na dosadašnjem radu i želimo puno uspjeha u budućnosti.

Kao što je naglašeno tijekom i nakon izbornog procesa za Nadzorni odbor 2018. godine, svaki od izbornih krugova je eliminacijski te u slučaju izlaska jednog ili više nadzornika Nadzorni odbor neće biti nadopunjavan onim kandidatima koji su na izborima bili rangirani ispod sedmog mjesta.

Također, prema članku 267. Zakona o trgovačkim društvima predviđeno je da Nadzorni odbor može donositi valjane odluke ako najmanje polovina od propisanog broja njegovih članova sudjeluje u odlučivanju.

U skladu s time da bi Nadzorni odbor Hajduka mogao donositi valjane odluke potrebno je da barem četiri (4) člana Nadzornog odbora sudjeluju u odlučivanju.

U slučaju izjednačenog rezultata glasovanja, glas predsjednika Nadzornog odbora je odlučujući.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email