EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE DNEVNIKA NOVE TV: 85% građana želi promjenu vodstva Hrvatskog nogometnog saveza

Screenshot: Z1

Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje o stavovima građana o nadolazećim izborima za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Jesu li hrvatskom nogometu potrebne promjene?

Da je Davor Šuker u dosadašnjem mandatu dobro obavljao posao predsjednika HNS-a smatra 16 posto ispitanika, dok se s tim ne slaže njih 59 posto. Ne zna, njih 25 posto.

Čak 85 posto ispitanih smatra da su hrvatskom nogometu potrebne promjene u vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza. Tek je 4 posto onih koji misle da nisu potrebne promjene u HNS-u, a odgovor ‘Ne znam’ dobio je 11 posto glasova.

Koga bi htjeli na mjestu predsjednika HNS-a?

Davora Šukera na mjestu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza želi samo 9 posto ispitanika, što je čak i manje nego što ih je zadovoljno njegovim dosadašnjim mandatom. Darija Šimića želi 60 posto, gotovo sedam puta više. Nijednog od njih 12 posto, nekog drugog 9 posto, a ne zna njih 9 posto.

Slabu podršku Šukeru, ali malo veću od ostalih, daju navijači Dinama, njih 17 posto. Navijači Hajduka podržavaju ga sa samo 5 posto; navijači Rijeke još manje, 3 posto. Slično kažu i navijači ostalih klubova: samo 4 posto za Davora Šukera. Kada je u pitanju podrška Dariju Šimiću, zanimljivo je da razlike među navijačima gotovo da nema. Od 63 posto podrške navijača Dinama, pa do 70-ak posto navijača Hajduka, Rijeke i ostalih – Šimić ima njihovu podršku. Njih 20 do 30 posto ne podržava nijednog ili ne zna.

Najveću podršku Šuker ima u Zagrebu i na sjeveru i to svega 13 posto, a najmanju u Dalmaciji: samo 3 posto; te u Istri i Primorju: samo 4 posto. S druge strane, Šimić svugdje ima više od 50 posto: od 53 posto u Slavoniji, pa do 69 posto u Lici i Banovini.

Davor Šuker najveću podršku ima među glasačima HDZ-a, ali i ovdje samo 20 posto, dok Šimić ima 53 posto podrške čak i glasača te stranke. Kod ostalih je razlika još veća: za Šukera je samo pet posto glasača SDP-a, i 9 posto glasača ostalih stranaka. Šimić ima veliku potporu glasača SDP-a, čak 76 posto, i 60 posto podrške glasača ostalih stranaka.

 

Tko će biti predsjednik HNS-a?

Da će Šuker ostati predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza misli 52 posto ispitanika, a da će Šimić uspjeti dobiti izbore, vjeruje 28 posto ispitanika.

Kada je u pitanju utjecaj politike na izbore u HNS-u, samo 12 posto ispitanika misli da neće biti utjecaja, ne zna njih 16 posto, a više od 70 posto kaže da hoće. Od toga: čak 56 posto ispitanika kaže da će politika čuvati postojeće stanje.

NAPOMENA

Istraživanje je provela agencija Ipsos na stratificiranom slučajnom uzorku od 600 punoljetna građana Republike Hrvatske. Uzorak je stratificiran prema regiji i veličini naselja, a odstupanja strukture uzorka od strukture populacije prema spolu, dobi i stupnju obrazovanja korigirana su postupkom otežavanja. Istraživanje je provedeno od 28. do 29. studenog 2017. godine.  Pogreška mjerenja je +/-4%.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter