Elaborat o preoblikovanju Dinama bez suglasnosti nadležnog povjerenstva

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove koje djeluje pri Središnjem državnom uredu za šport nije donijelo odluku o davanju suglasnosti na elaborat o preoblikovanju GNK Dinamo Zagreb.

Povjerenstvo je sjednicu na kojoj se raspravljalo o elaboratu održalo 1. veljače 2018. godine i tom prilikom je zaključeno da isti ne odgovara u potpunosti uvjetima propisanim Zakonom o sportu. Na pitanje koje su točno zamjerke pronašli, od Povjerenstva nažalost nismo dobili odgovor. Od kluba iz Maksimira je stoga zatražena dopuna elaborata.

Podsjećamo. Klub iz Maksimira je na skupštini koja je održana u prosincu prošle godine objavio da je Povjerenstvu 11. prosinca dostavio elaborat u kojem se temeljni kapital kluba procjenjuje na 200 milijuna kuna, a direktor kluba Tomislav Svetina je tom prilikom izjavio:

>> Skupština GNK Dinamo: ‘Plavi’ će 2017. godinu završiti s gubitkom od 100 milijuna kuna

“Još smo na Skupštini u prosincu 2015. odlučili krenuti u postupak preoblikovanja. Elaborat smo predali Povjerenstvu i HNS-u, a pripremila ga je jedna od vodećih svjetskih revizorskih kuća – Price Waterhouse. Elaborat je izrađen po svim međunarodnim standardima i u skladu sa Zakonom o sportu. Povjerenstvo će, dakako, odlučiti hoće li ga prihvatiti. Elaborat između ostaloga sadrži i plan poslovanja za sljedećih 13 godina i zalog je za Dinamovu budućnost.”

Povjerenstvo je tako zaključilo da dostavljeni dokument ne zadovoljava zakonom propisane uvjete pa je ponovno na potezu GNK Dinamo zajedno sa svojim partnerima.

Suglasnost Povjerenstva je potrebna kako bi započeo postupak preoblikovanja GNK Dinamo Zagreb iz udruge građana u sportsko dioničko društvo. Sam postupak se potom odvija kroz četiri odnosno eventualno pet krugova.

>> Preoblikovanje Dinama – evo kako bi trebalo izgledati


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter