Ferdo Milin zamijenio Marija Rosasa na klupi Šibenika

Ferdo Milin
Screenshot: RTL

S

pripremama za nastavak sezone nogometaši Šibenika su započeli s novim trenerom. Španjolca Marija Rosasa je odlukom novog većinskog vlasnika na klupi zamijenio Ferdo Milin. Njegovi pomoćnici će biti Marko Kartelo, Ivica Matas i Frane Cinotti.

 “Zadovoljstvo mi je što sam ponovno u Šibeniku, ovaj put kao trener. Zahvaljujem se Upravi na ukazanoj prilici. Isto tako, volio bih čestitati treneru Rosasu, njegovom stožeru i igračima koji su napravili ovako dobar rezultat. Meni je sad možda i teže, moramo sad to sve potvrditi. Puno je lakše kad dolazite u sredinu kad je rezultat lošiji, pa idete to ispraviti, tu imate nekog kredita. U ovom trenutku ja sam svjestan da ga sada nemam, svjestan sam da ste možda čak i skeptični, ali, vrijeme će pokazati. Bio sam i u puno gorim situacijama u prošlosti, pa smo napravili rezultat.”, rekao je Milin za Šibenski.in.

Stipe Grubišić kao predstavnik novog većinskog vlasnika Marina Jurića je izjavio: “Gospodin Rosas je imao jednu klauzulu u ugovoru vezano za UEFA Pro licencu, gdje je bio zakonski vezan da je riješi u nekom roku. Do toga nije došlo. A, kako sam na početku i najavio, klub će sigurno krenuti u smjeru racionalizacije troškova. Naš je stav i mišljenje da je i njegova plaća jedan od razloga raskida ugovora.”

44-godišnji Zadranin Milin u Šibenik stiže iz Dinama gdje je bio pomoćni trener u stožeru Damira Krznara. Kao igrač je nastupao za Zadar, Čakovec, Šibenik, Novalju i Hajduk, a upravo je u rodnom gradu započeo trenersku karijeru.

Vodeći kluba sa Stanova istaknuo se izbacivanjem Dinama iz osmine finala kupa u sezoni 2012./13. kada je njegova momčad na krilima Stipe Perice nakon velikog preokreta rezultatom 2:3 svladala Plave u Maksimiru. Milin se u Zadru zadržao dvije godine nakon čega je postao izbornik U19 reprezentacije s kojom je zauzeo posljednje mjesto u skupini na Europskom prvenstvu 2016. godine.

U lipnju 2017. godine napustio je nacionalnu selekciju i karijeru je odlučio nastaviti graditi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje je vodio U17 i U19 reprezentaciju, a potom i mladu momčad Al Nasra iz Dubaija.

Što se tiče igračkog kadra na Šubićevcu više ne stanuju indijski stoper Sandesh Jhingan, velšanin Cole Dasilva i kolumbijski napadač Ignacio Bailone dok je još uvijek neizvjesna sudbina Marina Jakoliša.

Na prvoj prozivci su se tako pojavili: Rogić, Đaković, Benat (vratari), Kvesić, Bačelić-Grgić, Sahiti, Benić, Bolanča, Bilić, Perić, Lopez, Rak, Grdić, Ćurić, Marin, Batarelo, Damjanić, Bikić i Škugor dok su opravdano odsutni M. Jakoliš, A. Jakoliš, Delić, Močinić i Attys.

Narančasti će na Šubićevcu trenirati do 10. siječnja kada putuju u Medulin, a prvenstvo nastavljaju 29. siječnja domaćim srazom s Hajdukom.