FIFA dozvolila stranim igračima i trenerima da privremeno napuste ruske i ukrajinske klubove

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

FIFA je zbog ruske invazije na Ukrajinu te eskalacije rata donijela izvanrednu odluku da strani igrači i treneri imaju mogućnost da suspendiraju svoje ugovore s klubovima s područja Rusije i Ukrajine. Suspenzija može biti na snazi do završetka sezone odnosno do 30. lipnja ove godine.

Ukoliko iskoriste tu mogućnost nogometaši i treneri imaju opciju da se do 7. travnja registriraju za neki drugi klub bez obzira na činjenicu što je prijelazni rok u mnogim državama završio. Jedan klub pak može potpisati ugovor s maksimalno dva igrača koji su iskoristili ovu odluku FIFA-e.

Podsjetimo da je svjetski sindikat nogometaša (FIFPro) prethodno tražio od FIFA-e da svim stranim nogometašima omogući da jednostrano mogu raskinuti ugovore s ruskim klubovima. Svjetska nogometna organizacija na koncu taj prijedlog nije uvažila nego je uvela opciju privremene suspenzije ugovora do konca aktualne sezone.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email