Search
Close this search box.

FIFA na Svjetskom prvenstvu uvodi tehnologiju za određivanje zaleđa

Foto: Pixabay

Na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru koristit će se poluautomatska tehnologija za određivanje zaleđa, takozvani SAOT, priopćio je HNS.

SAOT obećava preciznije i brže odluke vezane uz zaleđa od dosadašnje VAR tehnologije, a sastoji se od niza kamera strateški pozicioniranih na stadionima i čipa koji će biti ugrađen u loptu. Ta je tehnologija već bila testirana na dvama natjecanjima tijekom proteklih sedam mjeseci, a do SP-a u Kataru održat će se još nekoliko provjera SAOT-a.

“Radili smo na poboljšanju korištenja VAR-a, pogotovo na bržem donošenju odluka. Svjesni smo da provjere ponekad traju predugo, pogotovo kada je u pitanju odluka o zaleđu. Testiranje novog sustava bio je veliki uspjeh i sigurni smo da ćemo u Kataru imati vrlo vrijedno oruđe koje će pomagati sucima pri donošenju ispravnih odluka”, rekao je predsjednik Fifine komisije za suđenje, Pierluigi Collina.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter