FIFA po drugi put suspendirala Seppa Blattera

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Bivšem predsjedniku FIFA Seppu Blatteru izrečena je nova suspenzija.

Ovaj put je od strane Etičkog odbora svjetske nogometne organizacije suspendiran na šest godina i osam mjeseci zbog financijskih nepravilnosti povezanih uz isplatu bonusa vrijednih milijune dolara dok je bio na čelu FIFA-e.

85-godišnjem Blatteru aktualna suspenzija, koja je iznosila šest godina, istječe u listopadu 2020. godine, a tad će ujedno početi služiti novu.

Osim Blattera istovjetna kazna izrečena je i bivšem tajniku FIFA-e Jerome Valckeu, koji prvotnu kaznu od 10 godina služi do listopada 2025. godine. 

Blatter i Valcke su ujedno kažnjeni i financijski te u roku od 30 dana moraju uplatiti kaznu od po pola milijuna švicarskih franaka. 

Povezano s ovim slučajem još prošle godine je suspenzija od 10 godina izrečena bivšem financijskom direktoru FIFA-e Markusu Kattneru. 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter