FIFA predlaže mogućnost pet zamjena u nastavku sezone

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Svjetska nogometna organizacija (FIFA) je uputila prijedlog da se u nastavku sezone dozvoli do pet zamjena na utakmicama s ciljem da se igračima osiguraju bolji uvjete obzirom na gusti raspored koji ih očekuje u idućem razdoblju.

Prijedlog FIFA prvo mora odobriti tijelo nadležno za pravila nogometne igre (IFAB), a potom je na nacionalnim savezima hoće li iskoristiti ovu mjeru. Ona bi vrijedila sve do 31. prosinca 2021. godine, a osim klupskih obuhvatila bi i reprezentativna natjecanja.

Treneri bi do pet zamjena smjeli koristiti u poluvremenu te u tri prekida igre, a sve kako bi se izbjegla nepotrebna zaustavljanja tijekom utakmice.

Glasnogovornik FIFA-e je na ovu temu izjavio: “Prilikom nastavka natjecanja u dužem razdoblju nas očekuje gust raspored utakmica koji igračima nije uobičajen. Sigurnost igrača je jedan od prioriteta FIFA-e. Zabrinuti smo da bi takav raspored mogao povećati rizik od ozljeda zbog preopterećenja nogometaša. U svjetlu toga, kao i jedinstvenog globalnog izazova u smislu nastavka natjecanja u skladu s prvobitno predviđenim kalendarom, FIFA predlaže da se privremeno dopusti veći broj zamjena po nahođenju nadležnog organizatora natjecanja. U natjecanjima gdje je trenutno dopušteno manje od pet zamjena, svaki tim će dobiti mogućnost da iskoristi do pet zamjena, a ostaje i mogućnost dodatne zamjene ukoliko dođe do produžetaka.”


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email