FIFPro i FIFA pružat će zdravstvenu pomoć umirovljenim nogometašima

Foto: Pixabay

FIFPro i FIFA potpisali su ugovor o trogodišnjoj suradnji za pružanje zdravstvene pomoći stotinama nedavno umirovljenih nogometaša koji se suočavaju s izazovima tranzicije nakon što završe svoju karijeru, objavila je Hrvatska udruga “Nogometni sindikat”.

Razvijen od strane FIFPro-a, FIFA-e i Sveučilišnog medicinskog centra u Amsterdamu, program će uključivati besplatni liječnički pregled i dodatne preglede ako je potrebno, literaturu i smjernice o treniranju nakon duže pauze, prehrani, mentalnom zdravlju i sl.

Od lipnja 2021. igrači koji su se umirovili u posljednjih deset godina koristit će 42 FIFA-ina medicinska centra izvrsnosti koji se nalaze u 30 zemalja.

Glavni medicinski službenik FIFPro-a prof. Vincent Gouttebarge izjavio je: “Trenutak kada igrači napuštaju nogomet često naglo dolazi, donoseći niz mentalnih i fizičkih izazova i jako je važno da pri ruci imaju medicinske smjernice i podršku. Oduševljen sam što će FIFA i FIFPRroto moći pružiti stotinama igrača u trenucima koji mogu biti teški za njih.”

FIFA-in medicinski direktor dr. Andrew Massey je dodao: “FIFA i FIFPro udružuju snage kako bi stavili prvoklasnu medicinsku pomoć na raspolaganje velikom broju bivših igrača širom svijeta.”

Zahvaljujući stručnoj suradnji koju pružaju FIFA-ni medicinski centri izvrsnosti, cilj ovog projekta je pružiti potporu i brinuti se o umirovljenim nogometašima te onima koji će se umiroviti kroz životnu fazu u kojoj dolazi do velike promjene.

Posljednjih su godina FIFA i FIFPro provodili razne inicijative usmjerene na dobrobit igrača, uključujući FIFA-in fond za nogometaše, koji pruža financijsku potporu nogometašima koji nisu plaćeni i nemaju šanse za primanje plaće dogovorene sa svojim klubovima, zaključuju iz HUNS-a.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter