Fudbalski savez Crne Gore zaključio nogometnu sezonu

Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nogometna sezona u Crnoj Gori neće biti dovršena do kraja. Nakon što je početkom lipnja došlo do nastavka nogometnih natjecanja, ona su ponovno prekinuta prošlog vikenda nakon što je jedan igrač Budućnosti zaražen koronavirusom, a ostatak momčadi je poslan u 14-dnevnu samoizolaciju.

– “Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju, odluke Nacionalnog koordinacijskog tijela, evidentirane slučajeve infekcije novim koronavirusom među nogometašima i izrečene mjere samoizolacije za određeni broj igrača klubova Telekom 1. CFL i Druge lige, Izvršni odbor donio je odluku o prekidu svih natjecanja u Crnoj Gori u orgnaizaciji Saveza i Udruženja klubova FSCG. “, rekao je prvi čovjek crnogorskog nogometa Dejan Savićević.

Izvršni odbor saveza izglasao je definitivni prekid nogometne sezone u svim natjecanjima, počevši od prve muške pa sve do omladinskih liga. Rezultati ostvareni do trenutka prekida natjecanja smatraju se finalnim i na osnovu istih proglasili su se pobjednici, sudionici kvalifikacija za europska natjecanja, sudionici doigravanja i klubovi koji će preseliti u viši i niži rang natjecanja.

Kako je FK Budućnost već i ranije matematički osigurao novi naslov prvaka države on će ići u kvalifikacije Lige prvaka dok će u kvalifikacije Europske lige ići Sutjeska, Iskra i Zeta, a u drugu ligu ispada Grbalj umjesto koga ulazi Dečić. Kup koji je došao do polufinalne faze neće biti odigran do kraja. Jedine utakmice koje će se ipak odigrati su one za popunu prvog ranga natjecanja u kojem će sudjelovati četiri momčadi koje će dati dva posljednja sudionika prve lige za iduću sezonu. Te utakmice su na rasporedu 10. i 14. srpnja.

Ljestvica:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email