Fudbalski savez Srbije uveo opciju da lige popune klubovi koji će platiti najveći iznos

Foto: FSS
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nogometna sezona u Srbiji se nastavlja od 30. svibnja i to u izmijenjenom formatu na način da je ukinuto doigravanje pa će superligaši odigrati samo četiri kola nakon čega će zaključiti sezonu.

>> Srbi u izmijenjenom formatu sezonu nastavljaju koncem svibnja

U isto vrijeme se vode rasprave o novom formatu natjecanja za iduću sezonu, a kao opcija se navodi i proširenje lige s 16 na 18 ili 20 sudionika. Ukoliko do proširenje dođe nitko od aktualnih superligaša ne bi ispao u rang niže.

Istodobno je Fudbalski savez Srbije (FSS) predvidio da se u tom slučaju slobodna mjesta u ligama ne popunjavaju primarno s obzirom na sportske rezultate niželigaša već na temelju najveće uplate koju će jedan od klubova ponuditi savezu za napredak u rang više.

“Najveća sramota u povijesti srpskog nogometa. Ako se pojavi upražnjeno mjesto u Superligi i Prvoj ligi, to mjesto će popuniti klub koji najviše uplati novca na račun FSS. Što se tiče nižih liga, isti je princip samo što se plaća nadležnim savezima. Sramno i ponižavajuće.” – poručili su iz Sindikata profesionalnih nogometaša “Nezavisnost”.

FSS bi prethodno raspisao javni natječaj na kojem bi klubovi u pisanom obliku dostavljali novčane ponude kako bi stekli nastup u višem rangu natjecanja, a pobjednik bi bio onaj tko najviše ponudi.

Klub koji bi ponudio najveći iznos, a u predviđenom roku ne bi uplatio novac na račun saveza ili bi odustao od svoje ponude bi za kaznu bio izbačen dva ranga niže od lige u kojoj se do tada natjecao. Još rigoroznije bi prošao drugoplasirani na natječaju. Ukoliko bi odustao ili ne bi izvršio uplatu bio bi izbačen u najniži rang natjecanja.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter