Funcuti podržali igrače Šibenika pred put u Veliku Goricu i zatim vodstvu kluba poručili: ‘Pazite što radite!’

Foto: HNK Šibenik
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

O stanju u šibenskom prvoligašu danas su se objavom na Facebook stranici oglasili i navijači kluba Funcuti.

Podsjetimo, HNK Šibenik se nakon godinu dana poslije preuzimanaj od strane ulagača okupljenih u tvrtu Football Smart International nalaze u financijskim problemima, a zbog kašnjenja u isplatama plaća nogometaši ‘Narančastih’ nedavno su održali i štrajk upozorenja.

Suprotno najavama investitori očito nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju o kojoj su pričali pri preuzimanju kluba, ako je njihova namjera uopće bila vođenje, a ne preprodaja kluba, o čemu se u lokalnim, ali i nacionalnim medijima u posljednje vrijeme prilično otvoreno piše. Službenih detalja o konkretnom financijskom stanju u klubu nema, tek se nagađa o dugovanjima koji se kreću oko navodnih 5 milijuna kuna.

Osim što je nepoznato stanje s novcem u klubu, također službeno nisu komentirani napisi o planovima vodstva da proda klub ‘britanskim investitorima’, koje je sa Šibenikom, prema medijskim napisima, povezao nekadašnji glazbenik i član Prljavog kazališta, Zoran Cvetković, čiji sin Alex trenutno brani boje kluba sa Šubićevca.

Funcuti su danas igrače kluba došli podržati uoči posljednjeg treninga pred put u Veliku Goricu u kojoj ‘Narančasti’ igraju sutra protiv Gorice s početkom u 13 sati, a nakon cijelog događaja izjavu je za Slobodnu Dalmaciju dao i trener kluba Mario Rosas.

Prije nekoliko sati spomenutim priopćenjem oglasili su se i navijači, a isto prenosimo u cijelosti:

“Pazite što radite!

Svi oni koji su investirali u šibenski sport ili tek imaju namjeru, neka stalno imaju na umu da šibenski sportski klubovi nisu niti će biti nečija privatna prćija s kojom mogu raditi što ih je god volja. Ako misle da ćemo mi Šibenčani, mi Funcuti skrštenih ruku promatrati upropaštavanje šibenskog sporta, kalkuliranje sa sumnjivim likovima, sa sumnjivim kapitalom, koji pripadaju nekoj nama stranoj priči, grdno se varaju.

Ovim putem pozivamo ali i upozoravamo sve one koji se prepoznaju u ovom tekstu da dobro pripaze koga i za čiji račun zagovaraju. Prema našim dobro provjerenim informacijama već mjesecima sa za investiranje u HNK Šibenik interesira ozbiljan investitor iz Ujedinjenog Kraljevstva, međutim neki „Gonzalesi“ zbog samo njima znanih razloga u polumraku Zagreba dogovaraju nešto što smrdi preko Velebita, sve do Šibenika.

Već je svima jasno da društvance iz Latinske Amerike nije ni sjena onog za što se predstavljalo, međutim, ako misle da se u Šibeniku mogu ponašati kao u prašumama Latinske Amerike, prevarili su se. Ako misle da je Šibenik džungla, u kojoj nema pravila i gdje svatko radi što mu padne na pamet varaju se.

Mi Šibenski Funcuti smo ovdje bili prije spasitelja s južne polutke, a bit ćemo i kad se vrate odakle su došli. U međuvremenu vas smireno pozivamo da pripazite što radite jer pomno pratimo situaciju.

Moj grad, Moj klub!”.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter