Futsal Dinamo kao primjer svima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U nedjelju, 9. rujna održat će se peta „Šalata” koja predstavlja tradicionalni uvod u novu sezonu malonogometnog kluba Futsal Dinamo. U goste dolazi Panathinakos kao šlag na tortu dvodnevnoga spektakla u sklopu kojeg će se saznati pobjednik Trofeja Dinamo.

>> Panathinaikos stiže na tradicionalnu Šalatu, Silvio Marić očekuje spektakl

U vremenskom intervalu od pet godina kroz Futsal Dinamo dogodile su se nezamislive stvari za navijače Dinama i hrvatski nogomet općenito. Klub pokrenut od strane navijača, odnosno njegovih članova imao je u rujnu 2014. svoje premijerno predstavljanje na Šalati. Futsal Dinamo na početku bio je koncipran kao svojevrsno utočište dinamovaca kao posljedica „crnolistaškog” protjerivanja opozicije iz Maksimira koje je kulminiralo na finalu Kupa između Dinama i Rijeke. Vrlo brzo prerastao je svoju primarnu ulogu i profilirao se kao ozbiljan sportski subjekt na ponos njegovih članova i navijača.

Što je donio Futsal Dinamo svima nama? Donio je nadu, vjeru, način i putokaz. Futsal Dinamo ogledni je primjer kako članovi mogu voditi klub transparentno, odgovorno i rezultatski uspješno kako u poslovnom tako i u sportskom segmentu.

Kroz ovih pet godina uz ozbiljnost u radu, Futsal Dinamo postao je i ogledni društveni segment lokalne zajednice. Preko trideset organiziranih humanitarnih akcija, u pet godina samo jedan izolirani incident (prije dvije godine protiv Nacionala), na tribinama roditelji s djecom i navijanje isključivo za klub (ne protiv suparnika) čine Futsal Dinamo primjerom svima kakoko se vodi sportski klub.

Futsal Dinamo je kroz članski model podigao jako visoko letvicu što se tiče profesionalnosti, rezultata i poslovanja te je postao svjetionik svima nama koji pratimo nogomet kako je moguće direktnom participacijom svojih članova u radu kluba na pošten i odgovoran način imati klub koji raste sa njegovim članovima.

Treba istaknuti i činjenicu kako je Futsal Dinamo postao prst u oko svima onima koji smatraju kako sportski klub može biti uspješno vođen isključivo uz „čvrstu ruku” jednog gazde.

Na zagrebačkoj Šalati bit će velika veselica u kojoj će se Futsal Dinamo predstaviti kao i svake godine – bolji, veći i jači. Uz najljepše želje Futsal Dinamu u novoj sezoni, neka na kraju ostane želja da ono sve što čini Futsal Dinamo vidimo što skorije u Maksimirskoj 128. Dinamo – to smo mi!

Mihael Polovanec


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter