Futsal Dinamo se vraća u Cibonu

Foto: Futsal Dinamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ovu cijelu sezonu domaće utakmice igramo uz dva umirovljena dresa, Capijev i Oscarova. Naši nikad prežaljeni prijatelji od tamo gore velika su snaga našim igračima, ali i navijačima.

Sudbina piše čudne priče. Pa će tako polufinalnu utakmicu protiv Makarske osim njihovih dresova biti i onaj s brojem 10, dres velikog Dražena.

Da, nakon više od četiri godine Futsal Dinamo se vraća u Draženov dom, u Cibonu, pod krov onog koji je “više od svega osjećao obvezu prema navijačima”, koji je “igrao za njih, za klub, za sebe”.

Capija, Oskara i Dražena smo izgubili na cesti, u prometnoj nesreći, a upravo je Novo Vrijeme iz Makarske i polufinale prvenstva prošle godine bila Capijeva posljednja u dresu Futsal Dinama.

Draženove izjave prave su lekcije svim generacijama, lako bi se mogle upisati u udžbenike za sve sportaše koji tek kreću sa svojim karijerama, bez obzira o kojem sportu govorimo.

U petak smo doživjeli težak poraz, Makarska nas je porazila 7-1 i povela u seriji 1:0.

Dražen je jednom rekao: “Nitko nikad nije dobio sve utakmice. Što prije shvatiš, bit će ti lakše. Plakanje za jednim porazom, ma koliko bio bolan, samo će usporiti karijeru”.

I zato ima li boljeg mjesta za tako važnu utakmicu kao ovu nego Cibona? Tamo gdje smo doživjeli onaj čudesni preokret protiv Alumnusa i osvojili prvi klupski trofej u povijesti.

Tamo gdje možemo vjerovati da ćemo seriju odvesti u onu odlučujuću utakmicu u Makarsku.

Tamo gdje možemo stvoriti pakao svojim grlima i dlanovima te biti ono što smo od prvog dana, šesti igrač Futsal Dinama.

A naši igrači? Rekao bi Dražen: ”Kad izađeš na igralište, važno je da nikome ne popustiš. Igrači sve čine da jedan drugoga dekoncentriraju. Ako se povučeš i ne uzvratiš, posao im je uspio. Ja im automatski odgovorim, pa im se to ne sviđa.”

Uopće ne sumnjamo da oni neće popustiti, a mi im moramo biti vjetar u leđa.

Zato, u petak svi putevi vode u Cibonu!

Futsal Dinamo – Novo Vrijeme Makarska, polufinale prvenstva Hrvatske, petak 20 sati KC Dražen Petrović.


Futsal Dinamo


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter