Gianluigi Buffon ponovno u dresu Parme

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Parma je službeno potvrdila povratak Gianluigija Buffona s kojim je sklopila suradnju do ljeta 2023. godine. 43-godišnji golman je nakon dvije sezone napustio Juventus te se ponovno vratio na stadion Ennio Tardini s kojeg je otišao prije 20 godina.

Za vrijeme prvog boravka u Parmi osvojio je talijanski kup i superkup te Kup UEFA nakon što je 1999. godine u finalu svladao Marseille. Buffon je potom u Juventusu boravio u dva mandata, a između je bio član PSG-a.

U karijeri je čak deset puta bio prvak Italije te jednom prvak Francuske, a 2006. godine je s reprezentacijom osvojio naslov prvaka Svijeta. Godinu potom je proglašen za najboljeg nogometaša Italije. Za Azzurre je ukupno odigrao 176 utakmica.

Buffon će Parmi nastojati pomoći u brzom povratku u Serie A iz koje su ispali prošle sezone nakon što su s dvadeset osvojenih bodova završili na posljednjem mjestu na ljestvici.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter