Gianni Infantino ugostio čelnike Hrvatskog nogometnog saveza

Foto: FIFA

Predsjednik FIFA-e, Gianni Infantino, primio je danas u pariškom uredu Svjetske nogometne organizacije visoku delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza, predvođenu predsjednikom Marijanom Kustićem, a tijekom sastanka razgovaralo se o nizu važnih nogometnih tema.

Uz predsjednika Marijana Kustića, Hrvatski nogometni savez predstavljali su prvi dopredsjednik Ante Vučemilović-Šimunović, izvršni direktor Tomislav Svetina, tehnički direktor Stipe Pletikosa i voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac.

Nakon sastanka, predsjednik Fife Gianni Infantino izjavio je:

“Bilo mi je veliko zadovoljstvo ugostiti mog prijatelja, predsjednika Kustića. Od njegovog izbora 2021. godine, nogomet u Hrvatskoj nastavio je rasti – od grassrootsa do plasmana na najveću scenu međunarodnog nogometa – FIFA Svjetsko prvenstvo – ova predivna zemlja i dalje je izvanredan primjer dobrog upravljanja, elitnog razvoja nogometa te stalnog napretka.”

“Prije četiri godine, Hrvatska je ostvarila plasman u finale FIFA Svjetskog prvenstva. Još jednom želim čestitati svima u HNS-u na ovom iznimnom postignuću te se radujem ugostiti vas u Kataru u studenom na novom izdanju Svjetskog prvenstva.”

Među temama za razgovor bili su predstojeće FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru, kao i prilike koje nudi FIFA Forward program – uključujući uspješnu organizaciju turnira Vlatko Marković, sada već tradicionalnog natjecanja reprezentacija mlađih uzrasta koju organizira HNS uz sredstva iz FIFA Forwarda.

Delegacija Saveza je također razgovarala o drugim izvorima financiranja za nacionalne saveze, kao i o ulaganjima u infrastrukturu, ženski te amaterski nogomet.

“Hrvatski nogometni savez podržava napore koje FIFA ulaže u razvoj nogometa kroz procese koje je postavio predsjednik Gianni Infantino. Pod njegovim vodstvom, FIFA je napravila značajne korake naprijed, i čini puno kroz ulaganja u nogometni razvoj diljem svijeta”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

“HNS uspješno koristi raspoložive fondove te smo razgovarali na koje još načine možemo raditi s Fifom kako bismo razvijali nogomet u Hrvatskoj. Konkretno, raduje nas podrška Fife kada govorimo o rješavanju pitanja nacionalnog trening kampa HNS-a. Bez obzira na određene izazove u Kataru, kojih smo svjesni i mi i FIFA, dijelimo uzbuđenje oko skorog početka Svjetskog prvenstva te smo uvjereni da nas čeka istinski nogometni spektakl. Ugodno je bilo čuti brojne komplimente na račun hrvatskog nogometa i reprezentacije, a naša je obveza nastaviti marljivo raditi i ulagati kako bismo daljnjim rezultatima opravdali ugled koji Hrvatska uživa u nogometnom svijetu”, dodao je Kustić.

Na kraju sastanka, delegacije su izmijenile prigodne poklone, prilikom čega je predsjedniku Infantinu uručen personalizirani dres aktualnih svjetskih doprvaka, hrvatske reprezentacije, priopćeno je od strane HNS-a.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter