Search
Close this search box.

GNK Dinamo podnio tužbu protiv udruge Dinamo – to smo mi

Foto: Luka Mladinić

Udruga članova Dinama, Dinamo – to smo mi, danas je na službenoj Facebook stranici obavijestila javnost da im je na adresu stigla tužba od strane GNK Dinamo.

Njihov klub, prema dostupnim nam informacijama, tuži ih za neimovinsku štetu (povredu prava osobnosti) jer osporavaju zakonitost klupskog statuta i legitimitet vodstva kluba.

Borba za transparentno i demokratično funkcioniranje Dinama traje više od desetljeća, no nadležne institucije nijednom svojom odlukom nisu omogućile temeljno pravo svakog člana udruge građana – da ima pravo birati i biti biran po principu jedan član, jedan glas.

Iz udruge posebno ističu i odvjetnicu Željku Pokupec, koja klub u ovom predmetu zastupa, te pozivaju pravomoćno osuđenog kriminalca Zdravka Mamića da se u svojim prozivkama po društvenim mrežama dotakne i njenog rada.

https://www.nacional.hr/zdravka-mamica-s-osjeckim-sucima-inicijalno-je-povezao-mate-radeljic-savjetnik-bivse-predsjednice/

Priopćenje DTSM-a prenosimo u cijelosti:

“Napokon je stigla Dinamova tužba!

Gotovo dvije godine nakon najave Dinamovog povjerenika za sigurnost u N1 sučeljavanju s predsjednikom udruge #Dinamo – to smo mi na našu je adresu stigla tužba. Tuže nas zato što iznosimo činjenicu da statut GNK Dinamo Zagreb nije u skladu sa zakonom o udrugama, a vodstvo kluba nema legitimitet gotovo 99% Dinamovog članstva u što čvrsto vjerujemo. Upravi Dinama sporna je objavljena fotografija te jedan od citata: “Upravo ovakvi suludi slučajevi koji ne bi trebali imati nikakvog doticaja s jednim nogometnim klubom rezultat su nelegitimno izabranih upravljačkih tijela… Usklađivanje statuta Dinama sa Zakonom o udrugama koje bi omogućilo svim članovima da demokratski izaberu vodstvo značilo bi jasan preokret u kriminalnim radnjama kluba…”

Da bi stvar bila bolja Dinamo u ovom slučaju zastupa odvjetnica Željka Pokupec poznata po medijskim natpisima da je Mamiću obećala odustajanje od progona u slučaju Murić dok je radila u DORH-u ili po tome da su joj nestali spisi o “elitnoj” prostituciji dok je bila županijska državna odvjetnica. Mediji su svojevremeno pisali kako je bjegunac od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović tražio smjenu Dinka Cvitana te da se na njegovo mjesto postavi upravo Željku Pokupec. Kako do sada bjegunac od Hrvatskog pravosuđa nije prikazao niti jedan dokaz o korupciji osječkih sudaca predlažemo mu da slobodno iznese detalje ovog odnosa.

Ili će #reformaPravosuđa ostati tek alat za skretanje pozornosti s bitnih stvari u Dinamu?

Najbolja stvar od svega je datum, Dinamo je poslao tužbu protiv nas 15.3.2021., da bi nešto kasnije isti dan saznao kako je prva presuda za izvlačenje novca iz Dinama postala pravomoćna… ehh sudbino”.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter