Gonzalo Garcia na prvom treningu Istre 1961 radio s 24 igrača

Foto: NK Istra 1961
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Posljednji prvoligaš koji je počeo s pripremama za novu sezonu bila je Istra 1961. Prvi trening na Aldo Drosini održan je u večernjim satima srijede, a prije toga je vodstvo kluba javnosti predstavilo novog trenera Gonzala Garciju.

– “Drago nam je da nam se pridružio trener Gonzalo Garcia koje je poznato igračko ime s trenerskim iskustvom u inozemstvu. Očekujemo jednu novu energiju, pozitivan impuls i vjerujemo da ćemo uz njegovu pomoć ostvariti zacrtani cilj, a to je postizanje što boljeg plasmana u ligi”, rekao je predsjednik kluba Branko Devide Vincenti.

Sportski direktor Dario Dabac je dodao: “Izuzetno smo zadovoljni što je novi trener s nama. Radi se o mladom i potentnom treneru koji ima iskustvo rada u Nizozemskoj. Mislimo da radimo dobru ekipu i zato smo tražili trenera koji može ekipu izvest na dobar put. Drago nam je da je ovdje i da će s nama raditi sljedećih godinu dana.”

– “Sretan sam što sam u Istri. Ovo je lijepa prilika za međusobni rast, ovo je klub s ambicijom i zadovoljan sam zbog prilike koju sam dobio. Kao trener, svoju karijeru započeo sam u Danskoj, a kasnije nastavljam Nizozemskoj. Mislim da je ovo dobar korak za mene i za moj tim, a tako i za klub. Težim dobroj atmosferi u timu, radu i naposljetku rastu u ligi”, poručio je novi trener Gonzalo Garcia kojem će prvi asistent umjesto najavljenog Boba de Klerka, koji je otpao zbog obiteljskih razloga, biti Španjolac Roberto Cuesca koji je prošle sezone bio pomoćnik Xiscu u Watfordu s kojim je ostvario plasman u Premierligu.

Španjolski strateg je na prvom treningu radio s 24 nogometaša: Ivan Lučić, Jan Paust Kunšt, Tony Macan, Lovro Majkić; Luka Hujber, Mihael Rovis, Mario Lovre Vojković, David Legović, Noel Žiković, Bernardo Matić, Mauro Perković; Antonio Siljan, Slavko Blagojević, Donato Bernobić, Antonio Perea, Marin Žgomba, Antonio Ivančić, Frano Mlinar; Bojan Gobo, Mateo Lisica, Hassane Bande, Noz Kristaj, Josip Hmura i Miroslav Iličić.  Naknadno će se pridružiti Damjan Daničić, Theophilus Solomon i Erhun Obanor, a Petru Bosančiću, Stefanu Lončaru, Gedeonu Guzini, Einar Galileji, Sergiju i Navarru su ponuđeni novi ugovora o kojima se trebaju izjasniti. Očekuje se i odluka Alavesa u vezi statusa japanskog napadača Taichija Hare koji je u prošloj polusezoni opravdao očekivanja i Zeleno-žutom dresu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter