GOŠK, Zrinjski, Cibalia i podgorička Budućnost u spomen na Hajdukovog golgetera

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nadolazećeg vikenda, u čast i spomen velikom Hajdukovom strijelcu, u Gabeli se održava 26. po redu Memorijalni turnir Andrija Anković koji je prvi put održan još davne 1986. godine, šest godina nakon Ankovićeve smrti. Zbog ratnih događanja, Memorijal nije održavan jedino u periodu od 1992. do 1996. godine.

NULL

Andrija Anković je rođen 16. srpnja 1937. godine u Gabeli, a tamo je i započeo svoj nogometni put. Iz GOŠK-a kasnije prelazi u Neretvu odakle ga uzima Hajduk gdje u 326 nastupa postiže 250 pogodaka i stječe status klupske legende. Nakon Hajduka je nastupao još za Kaiserslautern, a s reprezentacijom Jugoslavije 1960. godine u Rimu osvaja zlatnu olimpijsku medalju. Njegov život iznenada je prekinut u 42. godini, 28. travnja 1980. Danas je Anković peti najbolji strijelac u povijesti kluba.

Andrija Ankovi i Bernard Vukas

Klub u kojem je ostavio najveći trag, splitski Hajduk, šesterostruki je osvajač Memorijala koji se igra njemu u čast, više nego ijedan drugi klub. Ipak, Hajduka ove godine neće biti, baš kao niti prošlogodišnjeg pobjednika Širokog Brijega, ali četvrti naslov pobjednika zato će tražiti drugi hercegovački klub, Zrinjski iz Mostara koji turnir otvara u subotu protiv Cibalije. Nešto kasnije, na teren će domaćin GOŠK i podgorička Budućnost. Zrinjski je, naime, još ranije uputio zamolbu organizatoru da baš protiv Cibalije otvori turnir kako u nedjelju, u ovisnosti o uspjehu i rezultatu, ne bi propustio priliku za susret s prijateljima iz Vinkovaca.

U nedjelju su na rasporedu utakmica za treće mjesto te finale kada ćemo saznati hoće li Zrinjski, odnosno GOŠK, još jednom ponijeti naslov pobjednika ili će po prvi put to učiniti jedan od dvojca CibaliaBudućnost.

Davor Mikulić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter