Gradska banka i Novalići ulaze u vlasništvo NK Osijek?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

NK Osijeku je prihvaćen prijedlog predstečajne nagodbe – odluka je to Nagodbenog vijeća sa sastanka, održanog u četvrtka 27. ožujka, na kojemu su pregledani svi dostavljeni materijali. NK Osijek je, naime, zbog duga od 65 milijuna kuna poslao u veljači prijedlog za otvaranje predstečajne nagodbe.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Kako sada stvari stoje, ne bi trebalo biti problema oko uspješnog dogovora s vjerovnicima, jer su oni najveći, prema materijalima predstečajne nagodbe, pristali dugove zamijeniti udjelima u sportskom dioničkom društvu. Tako je Gradska banka d.d. koja ima 39,2 milijuna kuna potraživanja od Osijeka pristala smanjiti dug na samo 4,6 milijuna kuna u novcu, dok će za ostatak uzeti dionice. Njihov dug zapravo iznosi 15,6 milijuna kuna, a kamata 23,3 milijuna kuna, pa su dogovorili da Gradska banka naplati 30% glavnice unutar 6 godina, uz dvije godine počeka. Također objavili su iz kluba da će Đurđica i Dunja Novalić kompletan iznos duga od 17 milijuna kuna pretvoriti u dionice. I drugim vjerovnicima poslani su prijedlozi smanjivanja duga za 70% ili pretvaranje istoga u dionice, ali o tome se tek pregovara.

Što se tiče ukupnog duga NK Osijek i on je nakon revizije porastao i sada iznosi 72 milijuna kuna.
S ovom dokapitalizacijom kroz dugove, vlasnička struktura NK Osijeka će se izmijeniti unosom dodatnih 51 milijun kuna temeljnog kapitala. Ukoliko, nominalna cijena bude 100 kuna nova suvlasnička struktura NK Osijek s.d.d.izgledat će ovako:

Mogua tablica vlasnika nakon predsteajne nagodbe

Nejasno je zašto ovakav dogovor nije napravljen i tijekom procesa preoblikovanja. Jedina razlika je što je taj proces vodio, sada, bivši predsjednik Uprave Zdravko Josić, dok je proces predstečajne nagodbe preuzeo Slobodan Tolj.

12. svibnja bit će održano ročište do kojega bi trebali biti gotovi svi razgovori s vjerovnicima i dogovori o smanjenju, pretvaranju duga u dionice ili modalitetu otplate dugova.

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter