Grubišić: Zbog dovođenja kolumbijskih nogometaša Šibenik duguje 250 tisuća eura

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na Šubićevcu je održana konferencija za medije na kojoj je odvjetnik Stipe Grubišić kao zastupnik potencijalnog novog većinskog vlasnika Šibenika Marina Jurića predstavio buduće planove investitora uz čiju pomoć je već podmiren dio dugovanja prema igračima i radnoj zajednici.

Grubišić je tom prilikom kako prenosi Šibenski izjavio: “Marino Jurić je porijeklom iz Primoštena i intimno je vezan za šibenski kraj. Premda živi u Miamiju, barem dva mjeseca godišnje boravi u Hrvatskoj. Primarni cilj je stabilizirati klub. Ubuduće se ne smiju događati situacije kao prije nekoliko tjedana da klub dođe na rub stečaja. Naša namjera je da Šibenik bude samoodrživ, a ne da se spašava privatnim financijskim injekcijama. U tom smislu želimo jačati omladinsku školu, ali i formirati pravu skautsku službu. Držimo kako Šibenik ima potencijala svake godine stvoriti i prodati dobrog igrača i od toga živjeti.” Na komentara da iz Jurića stoje pojedini zagrebački nogometni agenti je rekao: “Ta konstatacija je zasmetala i mene i gospodina Jurića. Svjesni smo činjenice da je danas u profesionalnom nogometu nemoguće zaobići menadžere. Ali, ako gospodin Jurić postane većinski suvlasnik HNK Šibenika onda budite sigurni da menadžeri neće voditi politiku kluba.”

Dodao je da Narančasti za igrače koje su dovodili kolumbijski vlasnici duguju naknade za razvoj propisane od FIFA-e: “Radi se o oko 250 tisuća eura. To nam je jedan od najopasnijih mačeva nad glavom. To pitanje moramo riješiti do 18. siječnja, ili do početka prijelaznog roka, jer će nam u suprotnom ruke biti vezane.”

Grubišić smatra i da klub sa Šubićevca ima nerealno visoke troškove zbog čega je najavio razgovore s pojedinim igračima u vezi smanjivanja njihovih ugovora: “Sigurno da ćemo ići u smjeru smanjivanja prihoda nekim igračima. Što se naše sportske politike tiče, nastojat ćemo barem da Šibenik ostane na ovoj razini, ako se već ne može ojačati.”

Osvrnuo se i na status španjolskog trenera Marija Rosasa koji je u prvom dijelu sezone zadovoljio rezultatima, no zbog visokih primanja upitno je hoće li povesti momčad u pripreme za drugi dio sezone dok je o statusu Marina Jakoliša i otkupu njegovog ugovora od Hajduka izjavio: “U razgovorima smo s Hajdukom i vjerujem kako ćemo do konca tjedna imati rješenje te situacije. Radimo sve da ga zadržimo, osobno se nadam da Marin neće otići iz Šibenika.”

Sportski direktor Šibenika Hrvoje Kulušić je dodao: “Niti za jednog našeg igrača nije stigla neka službena ponuda, Da, puno se govorilo o prodaji Marija Ćurića. Postoje samo neki neslužbeni kontakti, ali ništa konkretno. Dobra je vijest da Dinamo nije kontaktirao Antonija Marina, glede mogućeg povlačenja s posudbe. S druge strane, pokušat ćemo se riješiti nekih igrača koji nisu adekvatno odgovorili na naše zahtjeve. Također, pokušat ćemo dovesti jednog ili dvojicu igrača da zaoštrimo konkurenciju, jer nama je većim dijelom sezone širina igračkog kadra bila problem.”

Šibenik je prvi dio sezone završio na sedmom mjestu ljestvice s 22 osvojena boda, a u prvom kolu nastavka sezone na Šubićevcu će 29. siječnja dočekati Hajduk.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email