Hajduk i Vlašić dogovorom riješili spor

Nikola Vlašić Hajduk
Foto: Mario Braić
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nikola Vlašić i Hajduk su spor oko postotka koji pripada igraču od odštete prilikom njegova prelaska u Everton riješili dogovornim sporazumom.

Riječ je o iznosu nešto većem od milijun eura, no predsjednik Brbić detalje nagodbe nije želio objaviti. Činjenicu da je nagodba postignuta nam je potvrdio i Vlašićev zastupnik – odvjetnik Davor Radić.

Vlašić je član engleskog kluba postao u kolovozu 2017. godine uz početnu odštetu od 8,7 milijuna eura. Prema ugovoru između Hajduka i hrvatskog reprezentativca klubu je pripao cjelokupan iznos do tri milijuna eura, a iznos poviš njega, dakle 5,7 milijuna eura se prema tumačenju kluba trebao dijeliti u omjeru 70:30 u korist Bilih dok je prema Vlašiću isti trebao biti podijeljen u omjeru 50:50.

Klub je tvrdio da je omjer 70:30 ostao na snazi jer Vlašić nakon početnog ugovora nije potpisao novi koji bi mu automatski omjer za iznos iznad tri milijuna eura podigao na razinu 50:50 nego je u pitanju bio aneks postojećeg ugovora koji je sklopljen u studenom 2015. godine.

Kako se nisu uspjeli dogovoriti kome bi trebalo pripasti spornih oko milijun eura stranke su zajednički odlučile rješenje potražiti na arbitraži koja je na kraju okončana sporazumnim dogovorom.

Zaključno spomenimo da je Vlašić prvi ugovor i aneks istog potpisao pod predsjedovanjem Marina Brbića, arbitražni postupak pokrenut je u mandatu Ivana Kosa, a sporazumni dogovor, eto, postignut u drugom mandatu predsjednika Brbića.

Vlašić je Hajduku novac donio i ovog ljeta svojim transferom iz Evertona u ruski CSKA obzirom da je splitski klub imao 10% od odštete, a računa se da mu je na osnovu toga i naknade za razvoj na koncu trebalo pripasti oko 1,5 milijuna eura.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter