Hajduk po uzoru na Brazil približava futsal nogometu

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Bezbroj puta ste čitali o poveznicama futsala i nogometa u Brazilu, gledali klipove Ronaldinha. Mnogi niti ne znaju da su na isti način svoje karijere započeli Pele, Zico, Socrates, Romario i mnogi drugi, što i nije čudno s obzirom da je u Brazilu najpopularniji sport, a djeca u dobi od 7 do 12 godina u svojim klubovima tri dana treniraju upravo futsal. Tek tada se opredjeljuju za igrati nogomet ili futsal, a do 14. godine uopće ne igraju određene pozicije na terenu. Time se djeci daje potpuna sloboda da razviju svoj talent, a tek kasnije ih se oblikuje u određenim sustavima i pozicijama.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Pele: „Futsal vas tjera na brže razmišljanje. Pokušavate mnoge stvari. Uzak prostor vas tjera na driblanje. Čini vas boljim igračem.“

Svi se sjećaju gola Oscara protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. „To sam naučio u futsalu. Nema čekanja. Koristiš svaku priliku za šut.“ – izjavio je za medije.

Neymar, Willian, David Luiz, Daniel Alves, Luis Gustavo, Marcelo su redom bili registrirani u futsal klubovima, gdje su i naučili ono što nas danas oduševljava u nogometu.

Mladi Andro Fistonić, zamjenik voditelja Hajdukove Akademije, Bore Primorca, u svom naukovanju prošao je već praktički cijeli svijet. Sticao je znanje u Brazilu, SAD-u, Njemačkoj i Poljskoj, a sada to iskustvo pokušava primijeniti u Hajduku. U prosincu i siječnju u Splitu će se u organizaciji Hajduka i Split Tommya održati četiri jednodnevna futsal turnira (U9-U12), na kojima će sudjelovati nogometni klubovi partneri Hajduka. Svaki od njih će u svom nazivu imati dodatak imena futsal kluba iz svog okruženja.

Prvi turnir je na rasporedu ovu nedjelju, 22.12. u dvorani na Gripama, a sudjeluju: Hajduk/Split Tommy, Neretvanac/AMNK Opuzen, Joso Bego/Crnica, Union/Universitas, Dinara/Kijevo, Neum/MNK Žrnjevo, Adriatic/Mejaši, Neretva/MNK Metković, Vodice/Heroji 2007, Solin/MNK Solin, Libertas/Square, Croatia/Vrgorac.

Uzrast U-10 će igrati 11.1., U-11 19.1., a U-12 26.01.2020. godine.

U sklopu svakog turnira održat će se i jednostane prezentacije stručnjaka s svjetskim iskustvima (Andro Fistonić, Mićo Martić, Joško Vlašić …), ali i onih igračka, iz prve ruke (Nikola Vlašić, Jairo, Bradarić, Lucas…).

Ideja je da s vremenom ovaj turnir preraste u ligaško natjecanje te da djeca, igrači nogometa, tijekom tjedna koriste jedan dan za igrati futsal.

Renato Čupić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter