Hajduk u prvih šest mjeseci 2021. godine poslovao s gubitkom od 30 milijuna kuna

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na Poljudu je održana Glavna skupština dioničara Hajduka na kojoj su su prisustvovali dioničari koji u vlasništvu imaju 90,45% dionica  uključujući i predstavnike Grada Splita i udruge Naš Hajduk.

Na sjednici su prihvaćena financijska izvješća za 2020. godinu u kojoj je Hajduk zabilježio gubitak od 21,7 milijuna kuna te je dana razrješnica Upravi i Nadzornom odboru kluba za poslovanje u prošloj godini. Predstavljeno je i poslovanje kluba za prvih šest mjeseci aktualne godine u kojima je ostvaren gubitak od 30 milijuna kuna.

Većina točaka dnevnog reda prihvaćena je gotovo jednoglasno tek su predstavnici udruge Naš Hajduk glasovali protiv davanja razrješnice za bivšeg predsjednika Uprave Marina Brbića koji je na čelu kluba bio do srpnja 2020. godine.

Na samoj skupštini predsjednik Lukša Jakobušić se osvrnuo na niz aktualnih tema vezanih za Hajduk. Tako je najavio da od 1. rujna uprava kluba dobiva još jednog člana u vidu bivše direktorice Podravke Marinke Akrap koja će biti zadužena za marketing, PR i prodaju. U finišu prijelaznog roka koji u većini zemalja traje još sutra najavio je dolazak Marca Fossatija iz Monze do odlazak Marija Vuškovića koji bi po svemu sudeći karijeru trebao nastaviti na posudbi uz opciju otkupa ugovora u njemačkom drugoligašu HSV-u.

Usprkos zabilježenom gubitku u poslovanju Jakobušić je naglasio da klub redovito podmiruje svoje obveze te da se nije zadužio, a ukupni troškovi za igrače prve momčadi su za 15% manji nego godinu prije.

– “Isplatili smo sve plaće, taj dio je u redu. Nismo se zadužili. Nismo ni posudili. Nismo Biuka založili, ne bavimo se time. Nismo ga založili Benfici. Možda sam trebao prihvatiti ponude za Biuka i Ljubičića. Godinu i pol bismo bili mirni. Ali koga briga što smo nas dvojica ovdje mirni (op.a. on i član Uprave Ivana Matana)? Navijači žele prvo mjesto. Nismo išli na to. Srezali smo troškove. Nije meni ovdje cilj samo isplaćivati plaće redovito. Mi smo sportski klub koji mora biti profitabilan, moćan. Ne prodajemo budućnost za sigurnost. Nismo napravili transfer 6, 7, 8 milijuna da bi dobili godinu mira. Mi nismo stabilizirani što se tiče financija, ali to ne znači da ne podmirujemo sve obveze. Treba nam trofej, ne znam želi li ga itko više od nas. A onda će biti sve riješeno. Vrijeme je najbolji pokazatelj, vidjet ćemo se dogodine na Skupštini. Nadam se da ćemo uspjeti ižonglirati plaće dok ne budemo jaki i moćni u Europi, a izvozni potencijal nam je toliko dobar da ćemo na svojim igračima zarađivati. Nitko ne kaže da će biti lako, ali neće biti ni nemoguće.”, prenio je Dalmatinski portal riječi prvog čovjeka Bilih.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email