Hajduk zatražio očitovanje zašto Torcidi nije bio dozvoljen unos transparenata

Foto: Torcida
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hajduk je od organizatora jučerašnje utakmice petog kola Hrvatski Telekom Prve lige između Intera i splitske momčadi zatražio očitovanje zašto navijačkoj skupini Torcidi nije bio dozvoljen unos transparenata zbog čega oni nisu prisustvovali utakmici odnosno već prisutni navijači iz solidarnosti su željeli napustiti stadion što im nije bilo odmah dozvoljeno.

The Ultimate Managed Hosting Platform

U dopisu koji potpisuje predsjednik Uprave Jasmin Huljaj se navodi:

Poštovani,

smatramo potrebnim reagirati prema Vama kao organizatorima nedjeljne utakmice 5. kola HT Prve lige Inter-Zaprešić – HNK Hajduk, pozivajući Vas na očitovanje zbog zabrane unošenja poruka i transparenata navijačima Hajduka na stadion ŠRC Zaprešić.

Ovo se može ocijeniti kao još jedan pokušaj diskreditiranja navijača, a važnim smatramo naglasiti da se sličan problem dogodio prošle sezone i to na istom stadionu. Javnost se stoga opravdano pita kome zapravo trebaju ovakve situacije koje su na koncu rezultirale incidentom, a samo su se trezvenom reakcijom spriječile neželjene posljedice? 

Zar sloboda govora i izražavanja mišljenja postaju teme za raspravu u 21. stoljeću? Kome sve ovo zapravo treba?

Smatramo da se ovakve situacije ne bi smjele ponavljati, i da ćete kao organizator utakmice poduzeti sve mjere kako bi se utvrdilo po kojem kriteriju se zabranjuje iznošenje mišljenja. Čijom prosudbom se oduzima pravo izražavanja vlastitih stajališta i razmišljanja u demokratskom društvu?

Opća deklaracija o pravima čovjeka:

Članak 19: Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja. To pravo obuhvaća slobodu zadržavanja mišljenja bez vanjskih pritisaka te slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg sredstva javnog priopćavanja i bez obzira na granice.

S nadom u što skoriji odgovor.

Jasmin Huljaj
predsjednik Uprave HNK Hajduk

Torcida je nakon susreta na svojoj službenoj Facebook stranici objavila slike transparenata koji se nisu mogli unijeti na stadion u Zaprešiću.

Dodajmo da je i prema objavi na facebook stranici izagola.hr i riječkoj Armadi na jučerašnjem susretu Rijeke i Istre 1961 bio zabranjen unos transprenta s porukom koja se odnosi na sudbinu brodogradilišta Uljanik i 3. maj.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter