HNK Šibenik prekršio pravilnik o licenciranju Hrvatskog nogometnog saveza

Foto: HNK Šibenik

HNK Šibenik nije do 13. travnja na svojim službenim internetskim stranicama objavio revidirani godišnji financijski izvještaj za 2020. godinu, kao ni ukupni iznos koji je u protekloj godini isplatio posrednicima. Klub sa Šubićevca je tako kao jedini prvoligaš prekršio članak 12. financijskih kriterija Pravilnika o licenciranju koji obvezuje klubove tražitelje licence za Prvu HNL da sedam dana prije nego što će Komisija za licenciranje HNS-a donijeti odluke o licenci iste objave na svojoj internetskoj stranici.

Izvještaji na samoj stranici moraju biti lako dostupni tijekom čitave godine te ažurirani na način da je uvijek objavljena zadnja verzija izvještaja. Komisija HNS-a ove godine odluku o izdavanju licence tražitelju donosi 20. travnja, a klubovi kojima one budu odbijene imaju pravo podnošenja žalbe o kojoj tijela HNS potom odlučuju do 27. svibnja.

Disciplinski pravilnik HNS-a u članku 93. koji govori o zanemarivanju obveza propisuje da će se klub koji neizvršava obveze koje proistječu iz pravilnika nogometne organizacije kazniti upozorenjem, ukorom ili novčanom kaznom dok se odgovorna osoba može kazniti upozorenjem, ukorom ili zabranom obavljanje funkcije do šest mjeseci. Hoće li Savez iskoristiti tu mogućnost prema HNK Šibeniku i njegovim čelnicima ostaje da vidimo.

Osim Šibenika porazna je činjenica da financijski izvještaj za prošlu godinu nije objavilo čak sedam od devet drugoligaških klubova koji su u postupku licenciranja izrazili želju da sljedeće natjecateljske sezone igraju u najvišem rangu natjecanja. Riječ je o Cibaliji, Croatiji Zmijavci, Dugopolju, Inter-Zaprešiću, Opatiji, Rudešu i Sesvetama dok su svoju obvezu ispunili trenutni lider Druge HNL Hrvatski dragovoljac te Orijent 1919.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter