HNS donio odluku o nastavku natjecanja u futsal ligi te prvoj ligi za žene

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluke o nastavku 1. hrvatske malonogometne lige u izmijenjenom obliku kad je u pitanju doigravanje od 12. ili 19. lipnja te 1. HNL za žene od 14. lipnja prema postojećim propozicijama natjecanja. Prethodno je odlučeno da će 1. HNL za muškarce biti nastavljena od 5. lipnja, a kup natjecanje od 30. svibnja. Sve tri odluke ovise o krajnjem odobrenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

U 1. HMNL natjecanje je prekinuto nakon 15. kola u trenutku kad vodeći Olmissum ima bod više od aktualnog prvaka Novog Vremena iz Makarske. Do kraja osnovnog dijela prvenstva ostala su još tri kola, a potom slijedi doigravanje.

U prvom rangu natjecanja za žene prekid je uslijedio nakon 10. kola, a vodeći Osijek ima tri boda više od nogometašica Splita. Još su na rasporedu četiri kola osnovnog dijela sezone, a potom se igra doigravanje za prvaka i ostanak.

Donesene su odluke i o dopunama propozicija natjecanja u HT Prvoj ligi te Hrvatskom nogometnom kupu, a vezano za okolnosti uzrokovane epidemijom COVID-19. Odluke uključuju odredbu da se sve utakmice igraju bez prisustva gledatelja, uz što manji broj nazočnih osoba na stadionu. Također, izdane su upute sucima i ekipama za izlazak i ponašanje na terenu za igru do kraja natjecateljske godine 2019./20.

Izvršni odbor je također odlučio kako će ljetni prijelazni rok u 2020. godini trajati od 27. srpnja do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./20., prijelazni rok počinje prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email