HNS na izvanrednoj sjednici mijenja sastav svoje skupštine?

Foto: HNS

Hrvatski nogometni savez bi sljedećeg tjedna trebao održati izvanrednu sjednicu skupštine na kojoj će se glasovati o izmjenama Statuta prema kojima bi se mijenjao sastav skupštine Saveza, objavile su Sportske novosti.

Prema predloženim promjenama smanjio bi se broj delegata koje u skupštinu daje deset prvoligaških klubova dok bi se povećao broj zastupnika koji su predstavnici županijskih nogometnih saveza. Prema predloženim promjenama svaki prvoligaš više ne bi delegirao dva zastupnika u skupštinu nego samo jednog dok bi svaki županijski nogometni savez umjesto jednog predstavnika birao dvojicu.

HNS je nakon dugotrajnog otpora tek u lipnju 2017. godine nakon intervencije Središnjeg državnog ureda za sport uskladio svoj statut s izmjenama i dopunama Zakona o sportu koje su stupile na snagu u veljači 2016. godine. Njima je promijenjen dotadašnji sastav skupštine na način da nju više nisu činili samo predstavnici županijskih nogometnih saveza nego su pravo glasa dobili i predstavnici svih prvoligaških klubova, kao i predstavnici nižih liga te predstavnici igrača, trenera i ženskog nogometa. Novim promjenama se bitno umanjuje značaj prvoligaških klubova u najvišem tijelu Saveza.

Osim o izmjenama statuta skupštini će biti predstavljeno financijsko poslovanje u tekućoj godini, a u planu je i da se odredi točan datum izborne skupštine koja se treba održati do konca godine. Prijedlog je da ona bude na rasporedu već krajem ljeta, a ne u prosincu kako je prvotno bilo zamišljeno. Na istoj bi trebali saznati hoće li Davor Šuker dobiti novi mandat na čelu HNS-a.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter