HNS na izvanrednoj sjednici mijenja sastav svoje skupštine?

Foto: HNS
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatski nogometni savez bi sljedećeg tjedna trebao održati izvanrednu sjednicu skupštine na kojoj će se glasovati o izmjenama Statuta prema kojima bi se mijenjao sastav skupštine Saveza, objavile su Sportske novosti.

Prema predloženim promjenama smanjio bi se broj delegata koje u skupštinu daje deset prvoligaških klubova dok bi se povećao broj zastupnika koji su predstavnici županijskih nogometnih saveza. Prema predloženim promjenama svaki prvoligaš više ne bi delegirao dva zastupnika u skupštinu nego samo jednog dok bi svaki županijski nogometni savez umjesto jednog predstavnika birao dvojicu.

HNS je nakon dugotrajnog otpora tek u lipnju 2017. godine nakon intervencije Središnjeg državnog ureda za sport uskladio svoj statut s izmjenama i dopunama Zakona o sportu koje su stupile na snagu u veljači 2016. godine. Njima je promijenjen dotadašnji sastav skupštine na način da nju više nisu činili samo predstavnici županijskih nogometnih saveza nego su pravo glasa dobili i predstavnici svih prvoligaških klubova, kao i predstavnici nižih liga te predstavnici igrača, trenera i ženskog nogometa. Novim promjenama se bitno umanjuje značaj prvoligaških klubova u najvišem tijelu Saveza.

Osim o izmjenama statuta skupštini će biti predstavljeno financijsko poslovanje u tekućoj godini, a u planu je i da se odredi točan datum izborne skupštine koja se treba održati do konca godine. Prijedlog je da ona bude na rasporedu već krajem ljeta, a ne u prosincu kako je prvotno bilo zamišljeno. Na istoj bi trebali saznati hoće li Davor Šuker dobiti novi mandat na čelu HNS-a.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter