Search
Close this search box.

HNS organizator dosad najjačeg izdanja turnira “Vlatko Marković”

Foto: Pixabay

Hrvatski nogometni savez organizator je šestog po redu međunarodnog turnira “Vlatko Marković” za nogometaše do 15 godina, koji će se, uz sudjelovanje osam reprezentacija, održavati od 15. do 19. svibnja, prioćeno je iz kuće hrvatskog nogometa.

Riječ je o dosad najjačem izdanju turnira koji nosi ime jednog od istaknutijih ljudi u modernoj povijesti hrvatskog nogometa – bivšeg igrača, trenera, izbornika, nogometnog djelatnika i počasnog predsjednika HNS-a, Vlatka Markovića, koji je kao predsjednik vodio Hrvatski nogometni savez u razdoblju od 1998. do 2012. godine, a u dobra spominjanja otišao 23. rujna 2013. godine.

U skupini A igrat će Hrvatska, Maroko, SAD i Engleska, a u skupini B Francuska, Portugal, Japan i Belgija. Riječ je, dakle, o respektabilnim reprezentacijama koje ovogodišnji turnir “Vlatko Marković” čini najjačim na svijetu u ovom godištu, što je ponajprije zasluga voditelja međunarodnog odjela Hrvatskog nogometnog saveza, Josipa Tomaška.

“Od iznimne je važnosti njegovati tradiciju ovog turnira u čast Vlatka Markovića, čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskom nogometu i veliku važnost pridavao razvoju mladih igrača. Naša je obaveza organizirati ovakav turnir, ukazujući na značaj ulaganja u mlade i njihov napredak. Drago mi je da će ove godine nastupiti reprezentacije najvećih nogometnih zemalja na svijetu, što još više daje na značaju ovog tradicionalnog turnira”, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić.

Glavni instruktor HNS-a, Petar Krpan, ukazuje na kvalitetu turnira koji iz godine u godinu raste u svim segmentima.

“Turnir će ove godine okupiti uistinu reprezentacije respektabilnih nogometnih zemalja, što je dokaz da je ovaj turnir globalno prepoznat. Drago mi je da je iz godine u godinu kvaliteta sudionika sve izraženija, što je dokaz da smo se potvrdili kao uspješni organizatori. Vjerujem da će naša reprezentacija na čelu s izbornikom Sretenom Ćukom uspješno odgovoriti izazovima i pokazati da je spremna nositi se s jakim protivnicima”, istaknuo je Petar Krpan.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter