Search
Close this search box.

HNS osudio naljepnice “Umri Livaja”

Foto: Mario Braić

Nakon što su se uoči Jadranskog derbija među navijačima Rijeke pojavile naljepnice s porukom “Umri Livaja” reagirao je Hrvatski nogometni savez. U priopćenju su naveli:

“Hrvatski nogometni savez upoznat je s masovnim širenjem naljepnica koje sadrže neprihvatljivu poruku mržnje prema hrvatskom reprezentativcu Marku Livaji.

Hrvatski nogometni savez u kontaktu je s nadležnim tijelima Ministarstva unutarnjih poslova te je upoznat kako je kriminalističko istraživanje zbog navedenog govora mržnje u tijeku. Savez podržava takvu aktivnost MUP-a te pozivamo sve odgovorne navijače da ne pristanu sudjelovati u širenju mržnje kojoj nije mjesto u sportu ni društvu, za razliku od zdravog rivalstva.

Hrvatski nogometni savez osuđuje svaki oblik govora mržnje, fizičko i verbalno nasilje te smatramo ovakvu poruku krajnje neprihvatljivom te opasnom. Nogomet donosi puno radosti, emocija i strasti cijelom društvu te ga zajedno trebamo štititi od mržnje, diskriminacije i nasilja.”


Povik “Umri Livaja” upućen najboljem igraču Hajduka i SuperSport HNL-a Marku Livaji već duže je prisutan među Armadom, a sad je konkretiziran i u vidu naljepnica. Prethodno je Livaja napustio tabor reprezentacije nakon što je od navijača bio vrijeđan na otvorenom treningu koji se održao na Rujevici, a na raspolaganju izborniku Daliću nije bio ni za rujanske oglede Vatrenih.

Zadnje objavljeno

Twitter