HNS: Planiramo adekvatne i pravovremene odgovore na posljedice epidemije

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Pandemija koronavirusa je dovela do prekida svih nogometnih aktivnosti  te je nepovoljno djelovala na ekonomsku situaciju klubova stoga su različiti nacionalni savezi odlučili donijeti mjere kako bi ublažili negativne posljedice. Zanimalo nas je razmarta li i Hrvatski nogometni savez što poduzeti po tom pitanju.

Glasnogovornik HNS- a Tomislav Pacak nam je na ovu temu rekao:

– “Rukovodstvo HNS-a aktivno prati, razmatra i analizira utjecaj epidemije na hrvatski nogomet te planira adekvatne i pravovremene odgovore. Pritom slijedimo preporuke Uefe i Fife, surađujemo s Državnim uredom za sport, komuniciramo s klubovima te s drugim nacionalnim savezima razmjenjujemo prijedloge kako što više ublažiti izuzetno negativne utjecaje epidemije. Trenutni prioritet HNS-a je završiti natjecanje kada to okolnosti budu dozvoljavale, uz maksimalnu zaštitu zdravlja igrača i drugih aktera neposredno uz nogometni teren (suci, treneri i drugo osoblje). O svim drugim potezima Saveza javnost i mediji će biti pravovremeno obaviješteni, kao i klubovi te drugi nogometni dionici.”

Podsjetimo da je brazilski nogometni savez ranije objavio da će niželigaške klubove pomoći donacijom 3,6 milijuna dolara dok je se susjedni slovenski savez zasad odlučio na tri mjere pomoći od kojih jedna uključuje prijevremenu isplatu novca od TV prava.

Pročitajte još:

>> Brazilski nogometni savez s 3,6 milijuna dolara pomaže niželigaški nogomet

>> Slovenski nogometni savez predstavio mjere štednje – Keku plaća manja za 20 posto


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter