HNS povećao naknade službenim osobama i proširio elitnu skupinu sudaca

Foto: Pixabay

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza usvojio je liste sudaca za jesenski dio nove sezone SuperSport HNL te Prve i druge nogometne lige, kao i završnice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. U odnosu na početak prošle sezone značajnu promjenu doživjela je elitna skupina sudaca koja je sa šest proširena na jedanaest arbitara. 

Ivanu Bebeku (Rijeka), Dariju Belu (Osijek), Franu Joviću (Zagreb), Igoru Pajaču (Sv. Ivan Zelina), Duji Strukanu (Split) i Mariju Zebecu (Cestica) tako su se pridružili Ante Čulina (Zagreb), Ante Čuljak (Zagreb), Patrik Kolarić (Čakovec), Ivana Martinčić (Koprivnica) te povratnik u ovaj rang Tihomir Pejin (Donji Miholjac).

Prva skupina pak broji 21 suca, a oni također mogu biti delegirani za najviši rang natjecanja. U njoj se nalaze Andrej Burilo (Osijek), Filip Cindrić (Nova Kapela), Toni Dadić (Zagreb), Mateo Erceg (Benkovac), Ante Jurić (Split), Dario Kulušić (Šibenik), Domagoj Kurtović (Osijek), Renato Lacić (Split), Zdenko Lovrić (Đakovo), Marino Majstrović (Split), Dražen Matasović (Đakovo), Ivan Matić (Osijek), Antonio Melnjak (Rijeka), Goran Pečarić (Zagreb), Oliver Romić (Osijek), Luka Slišković (Zagreb), Antonio Škobić (Osijek), Ante Terzić (Podstrana), Jakov Titlić (Potravlje – Hrvace), Martin Turčin (Trsteno/Tuhelj) i Marin Vidulin (Kanfanar).

Kad su u pitanju VAR suci licencu ima 15 arbitara. Svi iz elitne skupine sudaca te Dario Kulušić, Zdenko Lovrić, Marin Vidulin i Ivan Vučković koji zanimljivo kao glavni sudac ne može biti delegiran jer se ne nalazi u elitnoj ili prvoj skupini. AVAR sudaca je pak 14, a to su Jerko Crnčić, (Vrbovec), Vedran Đurak (Stupno), Alen Jakšić (Solin), Robi Kezele (Rijeka), Ivan Mihalj (Velika Gorica), Kristijan Novosel (Valpovo), Luka Pajić (Rijeka), Goran Pataki (Đakovo), Goran Perica (Šibenik), Luka Pušić (Zagreb), Hrvoje Radić (Split), Kruno Šarić (Županja), Marjan Tomas (Osijek) i Bojan Zobenica (Velika Gorica).

Iz Saveza su također odlučili povećati naknade službenim osobama pa će tako glavni sudac utakmice SuperSport HNL-a umjesto 2.800 zarađivati 3.400 kuna. Pomoćnom sucu je naknada povećana za 300 kuna odnosno s 1.800 na 2.100 kuna. Četvrti sudac će inkasirati 800 kuna što je 100 kuna više nego u prošloj sezoni. VAR sudac pak ima pravo na nagradu od 2.000 kuna odnosno određena mu je povišica od 200 kuna, a AVAR sucu je namijenjeno 1.000 kuna odnosno 200 kuna manje nego u prošloj sezoni. Za delegata i kontrolora suđenja predviđeno je 1.400 kuna što je 300 kuna više nego dosad.

Kad je drugi rang natjecanja u pitanju odnosno Prva nogometna liga glavni sudac će zarađivati 1.300 kuna, pomoćni 900, a četvrti 400 kuna dok delegat i kontrolor suđenja imaju osigurano po 800 kuna. 

Kad su u pitanju tijela natjecanja SuperSport HNL-a Josip Brezni će i dalje biti povjerenik, disciplinski sudac ostaje Alan Klakočer, za određivanje sudaca opet je određen Ivan Novak, a kontrolora suđenja Ante Kulušić. Promjena u odnosu na prošlu sezonu je zabilježena na poziciji povjerenika za sigurnost gdje je Jurica Jurjević zamijenio Miroslava Markovića.

Više informacija o listama sudaca, pomoćnih sudaca, kontrolora suđenje, delegata te naknada dostupno je u glasniku Hrvatskog nogometnog saveza.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter