Hrvatska i Mađarska igraju na Poljudu (VIDEO)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na Poljudu je održan sastanak predstavnika Hajduka, Hrvatskog nogometnog saveza i Grada Splita.

>> Najavljen sastanak Hrvatskog nogometnog saveza, Grada Splita i Hajduka

U ime Hajduka su sudjelovali predsjednik Marin Brbić, dopredsjednik Lukša Jakobušić i čelnik Skupštine Vinko Radovani, delegaciju Saveza su predvodili izvršni direktor Marijan Kustić i dopredsjednici Damir Mišković, Tomislav Svetina, Ante Kulušić i Ante Vučemilović-Šimunović te članovi IO Davor Ivić, Mato Kljajić i Ile Topuzović dok su u ime Grada sudjelovali gradonačelnik Andro Krstulović Opara, predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić te Domagoj Maroević, Mate Omazić, Duje Sučić i Josip Župić.

Zaključak sastanka je da se utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine između Hrvatske i Mađarske koja je na rasporedu 10. listopada igra na Poljudu, a Hajduk zasad neće formalno sudjelovati u njenoj organizaciji dok ne vidi da se konkretno radi na ispunjenju zahtjeva odnosno otklanjanju problema.

Također je dogovoreno da će savez i klub nastaviti razgovore o sedam zahtjeva koje je splitski klub komunicirao prilikom kandidature za utakmicu u prosincu prošle godine te će se održati tematski sastanci za svaki zahtjev pojedinačno. Zahtjevi Hajduka su:

Strani povjerenik za suđenje
Provođenje Zakona o sportu
Vraćanje Udruge klubova 1. HNL
Transparentni financijski izvještaji
Definiranje kriterija za izbor u sva tijela HNS-a
Izrada strategije do kraja 2019
Novi izbori u HNS-u temeljem strategije i Zakona o sportu

Priopćenje Hajduka:

Održan je danas na Poljudu petosatni sastanak na kojem su nazočili predstavnici Grada Splita, HNS-a i HNK Hajduk. Grad Split predstavljali su gradonačelnik Andro Krstulović Opara, predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić, pročelnik za društvene djelatnosti Mate Omazić te Domagoj Maroević, Duje Sučić i Josip Župić. U ime HNS-a, sastanku su nazočili izvršni direktor Marijan Kustić, dopredsjednici Saveza Ante Vučemilović-Šimunović, Tomislav Svetina, Damir Mišković i Ante Kulušić te članovi Izvršnog odbora Davor Ivić, Mato Kljajić i Ile Topuzović. HNK Hajduk su predstavljali predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednik Skupštine Vinko Radovani i dopredsjednik Lukša Jakobušić.

Govorilo se o svim Hajdukovim zahtjevima te su doneseni konkretni zaključci s dinamikom realizacije. Protekom vremena neke su točke u međuvremenu realizirane (4.) dok je za pojedine potreban i određeni duži vremenski rok (6. i 7.).

1) Udruga Prvoligaša
HNS se obvezuje sazvati sastanak predstavnika prvoligaša na kojem će klubovi odlučiti o svom statusu unutar HNS-a.
Rok za realizaciju: 15 dana

2) Sudačka organizacija
NSŽSD će odrediti svog predstavnika koji će biti imenovan u Komisiju sudaca HNS-a. Održat će se tematski sastanak na ovu temu na kojemu će sudjelovati predstavnici HNS-a, NSŽSD i Hajduka.
Rok za realizaciju: 15 dana

3) Transparentni financijski izvještaji
Financije se vode transparentno i sukladno zakonu a HNS će priključiti jednog člana Komisiji za financije na prijedlog NSŽSD.
Rok za realizaciju: 30 dana

4) Implementacija Zakona o sportu na svim razinama
Zakon o sportu je implementiran na nacionalnoj i županijskoj razini.

5) Ravnopravna zastupljenost klubova i regija u tijelima Saveza
Tematski sastanak s predstavnicima NSŽSD, Međužupanijskog nogometnog odbora i HNS-a na temu komisija i regionalne zastupljenosti u komisijama te definiranja kriterija za izbor članova.
Rok za realizaciju: 30 dana

6) Strategija hrvatskog nogometa
Nužno je započeti proces izrade dugoročne strategije razvoja hrvatskog nogometa koja uključuje i ravnomjerno regionalno investiranje u infrastrukturu.
Rok za realizaciju: 31. prosinca 2019.

7) Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade Strategije
Rok za realizaciju vezan uz provođenje točke 6.

Obraćanje javnosti sudionika sastanka:Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email