Search
Close this search box.

Hrvatska protiv Italije ipak na Maksimiru?

Prema informacijama objavljenima večeras na stranicama Društva prijatelja Hajduka iz Zagreba, iz HNSmdash;a su već odlučili da će se reprezentativni susret između Hrvatske i Italije odigrati u Zagrebu. Iz, kako kažu, pouzdanih izvora, Hajdukovci u Zagrebu doznaju da su neki od marketing partnera HNSmdash;a već dobili oglašivačke ponude i informacije da će lipanjski susret biti odigran u Zagrebu, na Maksimiru.

Pokušali smo provjeriti informaciju u samom HNSmdash;u, ali je glasnogovornik Tomislav Pacak, oštro demantirao navedene informacije:

mdash; Ne možemo potvrditi tu informaciju, jer o tomu odlučuje Izvršni odbor, a kada Izvršni odbor o tomu odluči mdash; mi o tomu odmah informiramo javnost putem naših kanala komunikacije

Uz to je i pojasnio da se još nije odredio ni domaćin susreta s Norveškom:

mdash; Znate rokove u kojima se mora odabrati grad domaćin, pa će sukladno tim rokovima Izvršni odbor donijeti odluku. Za početak mdash; za domaćinstvo utakmice protiv Norveške.

Hrvatska reprezentacija godinama igra skoro isključivo na Maksimiru, dok drugi gradovi dobivaju mrvice. Posebno su ogorčeni u Splitu koji svog Hajduka, za Hrvatske prilike, prati u natprosječnim brojevima. I sam Poljud je sigurno jedan od najboljih stadiona u Hrvatskoj. U zadnjih godinu dana postavljen je i videonadzor, brojači na ulazima, te promijenjena trava i drenaža. Osim toga, da je Split kadar biti domaćin vrhunskim priredbama, pokazuje i sama glazbena manifestacija Ultra Music, koja se zadnja dva ljeta ugošćuje u gradu pod Marjanom. Unatoč svemu navedenom 2011. godine su ugostili domaću reprezentaciju u kvalifikacijskom susretu s Gruzijom, a prije toga ništa dugih 14 godina. Spomenimo da je tada, u terminu Gruzije, na Maksimiru gostovao Bon Jovi, a Anđelka Visković, tadašnja zamjenica tadašnjeg gradonačelnika Željka Keruma, upoznala je javnost da je HNS obećao/ugovorio da će u sljedećim reprezentativnim ciklusima čak dvije utakmice biti u Splitu.

Kako su Zagrepčani, nakon što su prestali pratiti Dinamo, slično počeli doživljavati i reprezentaciju mdash; ona se ipak seli i u druge gradove gdje još uvijek imaju podršku (Osijek, Pula). I Rijeka bi, ako sve bude po planu izgradnje nove Kantride, uskoro trebala sve glasnije tražiti reprezentativno domaćinstvo. Volja HNSmdash;a da reprezentacija u službenim susretima gostuje van Zagreba do sada praktički nije ni postojala, o čemu smo već pisali u veljači kada smo analizirali na kojim stadionima igra reprezentacija Hrvatske.

Nedavno je Davor Šuker, predsjednik HNSmdash;a o temi domaćinstava izjavio:

mdash; Pozivat ćemo sve gradove i predstavnike klubova da dođu u Zagreb razgovarati. Do sada to nije bilo pošteno, mi smo sami određivali domaćine.Mi smo gosti u vlastitoj zemlji na moju veliku žalost. Želimo biti pravi domaćini. Želimo točno znati koliko košta stadion u Zagrebu, Osijeku, Splitu, neke stvari moraju se definirati i zato mijenjamo sustav. Svi će dobiti šansu. Ispunit će upitnik i na kraju će Izvršni odbor odlučiti

Damjan Raos Carić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter