Hrvatske navijačke grupe za potresom pogođeno područje prikupili više od 550 tisuća kuna

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U humanitarnoj akciji “Hrvatski navijački za Banovinu” koja je pokrenuta nakon razornog potresa koji je na koncu 2020. godine pogodio šire područje Petrinje prikupljeno je 553.356,42 kn, objavljeno je u zajedničkom priopćenju hrvatskih navijača koje prenosimo u cijelosti:

“Iz zahvalnosti i poštovanja prema svim donatorima koji su sudjelovali u akciji prikupljanja pomoći za stradale u potresima na Banovini, nakon što je ovih dana potrošena i zadnja kuna s objavljenog računa zajedničke akcije hrvatskih navijača, osjećamo obvezu objaviti izvještaj naših aktivnosti.

11. siječnja 2021. godine u javnost je pušten proglas o zajedničkoj akciji hrvatskih navijača te račun našeg prijatelja Damira Markuša Kutine. Sav prikupljeni novac potrošen je isključivo na izgradnju prije svega montažnih kućica stanovnicima s područja Banovine, za koje se našim neposrednim kontaktom na terenu zaključilo da im je pomoć najpotrebnija. Isto tako, osim za montažne kućice, kupovan je građevinski materijal za obnove krovova i unutrašnjosti obiteljskih kuća, sanaciju objekata za životinje i poljoprivredu, kao i humanitarnih udruga.

Također, važno je naglasiti da su tijekom višemjesečne izgradnje konstrukcija montažnih kućica i prijevoza materijala hrvatski navijači isključivo volontirali te za navedeni rad nisu uzeli niti kune naknade, dok smo za određeni dio poslova angažirali i platili tvrtke, primjerice za unutarnje radove, provođenje instalacija, sanitarni čvor, izradu fasade, montažu klime i sl., kako bi kućicu u korištenje predali potpuno sigurnu i sa svim potrebnim sadržajem. Nadalje, želimo napomenuti da je osim novčanih uplata od početka naše humanitarne akcije na adrese naših skladišta u Sisku i na Borongaju pristigla velika količina građevinskog materijala, alata, zaštitne opreme, grijalica i agregata. Sve navedene donacije dalje su svakodnevno distribuirane po cijeloj Banovini te su za svaku dostavu evidentirani podaci (adresa, primatelj i materijal). Preostali iznos od donacija odlučili smo iskoristiti kupnjom prigodnih bonova u trgovinama s građevinskim materijalom kako bi ih podijelili onima najugroženijima u zajedničkoj akciji navijača godinu dana nakon velikog potresa.

HR46 2407 0003 1058 39121 ukupno zaprimljeno 553.356,42 kn (Zajednička humanitarna akcija hrvatskih navijačkih skupina)

Broj montažnih kućica izgrađen na području Siska i Banovine: 23

Broj ostalih kućanstava kojima je doniran građevinski materijal: preko 700

Građevinski materijal: 430.607,45 kn

Tvrtke za završne radove: 123.592,72 kn

Prijevoz i najam teretnih vozila: 41.387,50 kn

Gorivo: 36.643,69 kn

Smještaj volontera: 570,00 kn

Reprezentativni troškovi: 318 kn

Bonovi za kupnju materijala: 41.073,02 kn

Naknada banke 103,72 kn

Specifikacija materijala za izgradnju kućice, računi, i detaljni podaci o donacijama su pohranjeni i dostupni na upit.

Količina doniranog građevinskog materijala i novčanih uplata dovoljno govore u prilog tome koliko je povjerenje hrvatskih građana bilo prema navijačima u ova krizna vremena te stoga još jednom hvala svima koji su pomogli kad je bilo najteže.”, zaključuje se u priopćenju.

Pored zajedničke akcije navijači su djelovali i putem zasebnih projekata, a među njima se ističu one od Bad Blue Boysa gdje je prikupljeno 120.939,68 kuna i Bilog srca s 456.334,79 kuna.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter