Hrvatski malonogometaši sutra putuju na Svjetsko prvenstvo u Portugal

Foto: Vedran Tolić
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Malonogometno ludilo samo što nije počelo! Od 23. do 29. rujna na glavnom lisabonskom trgu najbolji svjetski malonogometaši borit će se za titulu najboljeg. A među 32 reprezentacije svijeta koje će se natjecati na premjernom Socca malonogometnom prvenstvu, našla se i Hrvatska. Naši reprezentativci na čelu s izbornikom Dinom Kovačem, dobro su se pripremili i spremni su za ono što ih čeka u zemlji Cristiana Ronalda.

Na konferenciji za medije koja je održana u zagrebačkom hotelu Panorama izbornik i reprezentativci svoja očekivanja su podijelili s predstavnicima medija.

Bilo je jako interesantno od početka priprema. Pokazala se odmah velika volja kod suigrača i želja da se uvrste u prvih šest igrača. Svi su pokazali određenu kvalitetu. Radilo se jako dobro što se tiče prekida i nekih novih pravila s kojima se prvi put susrećemo na ovome prvenstvu. . Svi jedva čekamo obući sveti dres i dati sve od sebe za reprezentaciju. To nam svima jako puno znači i mislim da je to svima možda trenutno i vrhunac karijere”, izjavio je jedan od najstarijih reprezentativaca, Mario Skorin.

Pripremali smo se za sve reprezetnacije, ali ipak smo prvo gledali sebe i na to smo stavili primarni naglasak. Sjedinjene američke države i Brazil se navode kao neki od favorita, a njih mislim da ne možemo izbjeći ukoliko dođemo do četvrtfinalne faze natjecanja’‘, rekao je vratar reprezentacije Mislav Miklec.

Izbornik Dino Kovač poznat je kao legenda hrvatskih malonogometnih terena, a i sam je naglasio kako je s nekima od igrača s popisa svojevremeno bio i suigrač.

Osim dečki koji su bili moji suigrači ovdje je i par dečkiju protiv kojih sam često igrao. Neke sam gledao po turnirima, a doveli smo i mlade snage, kao i neke dečke iz drugih krajeva Hrvatske. Sljedeće godine ćemo puno ranije krenuti s pripremama pa ćemo na širi popis moći pozvati više igrača. Ove godine je bilo malo vremena za pripremu pa sam morao ići na sigurno i uzeo sam većinom igrače koje poznajem i za koje znam da imaju kvalitetne osobine”, naglasio je izbornik Kovač.

Pripreme su trajale svega mjesec dana, imali smo u prosjeku dva treninga tjedno, a odigrali smo i nekoliko prijateljskih utakmica. Imamo jedan trening u Lisabonu večer prije prve utakmice i nadam se da će sve funkcionirat kako treba”, dodao je izbornik hrvatske reprezentacije.

Predstavnike medija zanimalo je što bi u Portugalu trebala biti prednost hrvatske malonogometne reprezentacije.

Mislim da će nam velika prednost biti poznavanje malonogometne igre koja je kod nas raširena po turnirima diljem Hrvatske. Tu imamo skup igrača koji su prošli igranje od Kutije Šibica do raznih drugih turnira. Pravila su slična, samo je podloga drugačija.  Kroz prijateljske utakmice prilagodili smo se uvjetima koji nas čekaju u Lisabonu tako da tamo neće biti nikakvih problema”, smatra Mario Skorin.

Uoči odlaska u Portugal, predstavljeni su i dresovi u kojima će Hrvatska malonogometna reprezentacija nastupiti na premijernom izdanju svjetskog prvenstva. Tehnički sponzor reprezentacije je tvrtka Visual Sport iz Splita, a izgledom dresa su svi bili vidno oduševljeni.

Reprezentativci su dobili jednu garnituru koja je rađena baš prema njihovim željama. Na dresu je oblik hrvatske države, crne je boje s konutrama plave i ljubičaste, slično kakav su nosili hrvatski reprezentativci u Rusiji. Zbog toga su dečki htjeli tu boju, ali ipak malo drugačiji motiv jer se osim oblika hrvatske države na rukavima nalazi pleter. Nije bilo vremena da se i druga garnitura izradi prema željama, pa smo se na kraju zajednički odlučili za crvenu boju. Mislim da će i ta druga garnitura biti dobra i da će se svidjeti ljudima”, rekao je Vedran Prga, vanjski suradnik u marketingu hrvatske malonogometne reprezentacije koji ujedno obavlja i funkciju direktora TV produkcije u ISF-u, Svjetskoj malonogometnoj federaciji.

Podsjetimo, Hrvatska je u skupini s Angolom, Njemačkom  i Indijom, a prvu utakmicu na glavnom lisabonskom trgu odigrat će 23. rujna u 23:15 po hrvatskom vremenu. Dečkima želimo puno sreće i da  pokažu kakav se mali nogomet igra u Hrvatskoj. Sretno!


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email