Hrvatski trener postavljen za izbornika Sudana

Foto: ghanasoccernet.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

55-godišnji hrvatski trener Zdravko Logarušić izabran je od strane nogometnog saveza Sudana za izbornika reprezentacije.

Logarušić je Slavonski Brod Afrikom zamijenio još 2009. godine kada je preuzeo ganski King Faisal. Nakon toga vodio je još ganske klubove Ashanti Gold i Asante Kotoko, koji mu je ujedno bio i posljednji posao u Africi. S Asanteom, koji je sezonu u ganskoj prvoj ligi okončao na 5. mjestu, hrvatski trener (s UEFA Pro licencom) se rastao u travnju ove godine, te je od tada bez angažmana.

Osim spomenutih ganskih prvoligaša, Logarušić je još trenirao kenijske klubove Gor Mahia i AFC Leopard, Simbu SC iz Tanzanije, te angolski GD Interclube.

Sudan će početkom siječnja sljedeće godine (od 13. 01. do 04. 02.) drugi put u povijesti nastupiti na African Nations Championship-u, petom izdanju kontinentalnog turnira na kojem za afričke države nastupaju isključivo igrači iz domaćih liga. Turnir će se održati u Maroku, a o daljnjoj suradnji Sudanskog nogometnog saveza sa hrvatskim trenerom, prema medijskim saznanjima, govora će biti nakon okončanja turnira.

Sudan je prvi i jedini put na ovom natjecanju sudjelovao 2011. godine kada je bio domaćin, te je tom prilikom osvojio treće mjesto pobjedom nad Alžirom (1-0). Logarušić će se kao strateg Sudana na sljedećem turniru (u skupini A) sučeliti s domaćinom Marokom, Gvinejom i Mauritanijom.

Posljednje izdanje ovog turnira, koje se održavalo u Ruandi osvojila je reprezentacija DR Konga, koja je ujedno (s dvije titule) najtrofejnija država natjecanja. Osim Konga African Nations Championship su još osvajali Tunis (2011.) i Libija (2014.).


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter